10 motive sa il inveti pe copil sa inoate

/ / Modificat: 2018-11-27
10 motive sa il inveti pe copil sa inoate

Primul motiv care iti vine in cap atunci cand cauti o justificare pentru a-l invata pe copil sa inoate este siguranta sa. E important ca el sa se poata salva in caz de pericol. Exista insa o multime de alte motive importante pentru care inotul este foarte util. Spre exemplu, pentru ca este un mod sanatos de a face miscare.

Inotul este o activitate fizica completa, deoarece le solicita copiilor sa isi foloseasca in mod activ corpul si mintea in timp ce se distreaza. Unul dintre marile atuuri ale inotului este ca poate fi practicat incepand cu varsta de 6 luni a bebelusului.

Cei mici incep sa se simta in largul lor in apa, sa inghita apa sau sa-si tina respiratia. In plus, cursurile de inot ii invata pe copii sa faca pluta pe spate.

Iata, asadar, de ce e important sa ii inveti pe copii sa inoate:

E util pentru siguranta lor. Prin inot, copiii invata cum sa isi salveze viata in situatii periculoase. Potrivit statisticilor, inecul este cea de-a doua cauza principala de deces din cauze externe la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 14 ani. Este esential ca toti copiii sa stie cum sa inoate de la o varsta frageda. Parintii trebuie sa se asigure ca ce mici se simt confortabil si sigur in apa.

Tonifiaza. Deoarece se practica in apa, 90% din corp pluteste. Practic, nu atingi solul, deci este un sport de rezistenta. Este o activitate ideala pentru tonifierea umerilor, a bratelor, a spatelui si a muschilor abdominali.

Este un sport complet. Inotul contribuie la dezvoltarea fizica, emotionala si neurologica. In plus, reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare, intareste capacitatea pulmonara si imbunatateste metabolismul.

Nu este costisitor. Se poate inota mai peste tot. Gasesti usor bazine municipale, piscine sau lacuri. Unele licee sportive, e drept putine, sunt dotate cu bazine de inot si include in programa si astfel de cursuri.

Este o activitate sociala. Practic, le permite copiilor sa interactioneze cu colegii lor. Este o oportunitate perfecta pentru copii de a-si dezvolta abilitatile sociale si de a-si face prieteni noi.

Are rol motivational. Inotul ofera provocari, succese si recompense. Toate acestea va vor ajuta copilul sa se creada in abilitatile sale, consolidandu-si stima de sine.

Ii va folosi toata viata. Oferindu-le copiilor sansa de a invata sa inoate este un mare cadou pe care i-l faci si care va ramane mereu cu ei, imbunatatindu-le sanatatea fizica si mentala.

Sustine eliberarea de endorfine. Astfel, sansele de a suferi o depresie sunt reduse, iar starea de spirit se imbunatateste rapid.

Este recomandat si copiilor cu dizabilitati. Copiii cu autism, spre exemplu, sunt mari iubitori de apa. Acest mediu le confera o stare de calm care ii face sa se simta mai bine.

Este startul pentru alte sporturi. Inotul deschide poarta catre practicarea altor sporturi nautice: scufundari, canotaj, surfing, triatlon, caiac.

Parintii joaca un rol fundamental in procesul de invatare a copiilor sa inoate. Prezenta lor le ofera copiilor siguranta si stabilitate, consolidand legaturile de familie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport Beneficii sport copii Inot Inot copii

Articole recomandate

Citeste si despre