Regula celor cinci secunde te poate ajuta sa-ti atingi obiectivele si sa fii mai productiva dupa ce devii mamica

/ / Modificat: 2024-01-07
Regula celor cinci secunde te poate ajuta sa-ti atingi obiectivele si sa fii mai productiva dupa ce devii mamica

Pentru multi oameni, cea mai dificila parte a atingerii unui obiectiv sau a indeplinirii unei sarcini este sa inceapa. Cu atat mai mult in cazul mamelor care tot amana sa faca diverse lucruri din cauza lipsei de timp, dar, de fapt, nu au suficienta motivatie sau convingere pentru a face primul pas, cazand in eroarea de a amana ceea ce doresc sa realizeze.

Daca si tu te regasesti in descriere, fie ca esti sau nu mamica, este important sa aplici regula de cinci secunde pentru a-ti atinge obiectivele. 

Cinci secunde pana la actiune

Conceputa de Mel Robbins, autor, speaker si vorbitor motivational, regula celor cinci secunde consta in a face o numaratoare inversa care ne motiveaza sa actionam in momentul in care ne gandim la ceva ce ar trebui sau vrem sa facem.

"Daca ai instinctul de a actiona in legatura cu un obiectiv, trebuie sa te misti fizic in termen de cinci secunde, altfel creierul tau il va elimina. In momentul in care simti instinctul sau dorinta de a actiona in legatura cu un obiectiv sau un angajament pe care ar trebui sa il indeplinesti, foloseste regula. Daca nu te misti in cinci secunde, obiceiurile mentale preiau controlul si anuleaza instinctul tau de a schimba, inova sau de a iesi din zona de confort", explica Mel Robbins.

Punerea in practica a acestei reguli este foarte simpla: spune-ti mental sau cu voce tare "cinci, patru, trei, doi, unu" si incepe imediat sa faci ceea ce ai in minte, care poate fi orice, de la a face o programare la salon, la a baga haine la spalat, la a merge la cumparaturi si pana la inceperea unui nou proiect, a unei rutine de exercitii fizice sau curatenia casei.

Pe scurt, utilizarea acestei numaratori inverse ne ajuta sa trecem de la idee la actiune, lasand putin loc pentru frica, indoieli si nesiguranta care tind sa se strecoare atunci cand incepem sa ne gandim prea mult la lucruri.

Regula celor cinci secunde invinge pretextele

Regula celor cinci secunde te ajuta sa invingi pretextele, deoarece nu ai timp sa te gandesti la frici si indoieli, fiind deosebit de benefica in special pentru cei care sufera de simdromul impostorului, dar si in cazul celor care sunt nesigure si ezitante.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Regula

Articole recomandate

Citeste si despre