Imi las copilul sa injure in public! Bineinteles ca sunt judecata pentru asta, dar mie mi se pare amuzant

/ / Modificat: 2024-02-09
Imi las copilul sa injure in public! Bineinteles ca sunt judecata pentru asta, dar mie mi se pare amuzant

 

Videoclipul unei mamici a devenit viral pe retelele de socializare dupa ce in clip fiica ei cea mica apare in public injurand. Femeia din Marea Britanie a marturisit ca ei i se pare amuzant comportamentul fiicei sale, de aceea nu ii pasa ca este judecata. 

In clipul devenit viral, care a adunat aproape 730 de mii de vizualizari in doar doua zile, se poate vedea cum micuta sta la o masa in cafenea, cu caruciorul surioarei sale langa ea. In timp ce mama o filmeaza, ea pozeaza in fata camerei si in fata unei oglinzi arata degetul mijlociu. Micuta pare foarte incantata de gestul pe care il face. 

In timp ce tanara mamica pare sa fie foarte amuzata de gesturile fiicei sale, zeci de utilizatori de pe retelele de socializare s-au aratat contrariati si i-au transmis mesaje dure acesteia. 

Mai multe persoane au avut o problema cu faptul ca micuta injura, mai ales intr-un cadru public, si i-au cerut mamei sa isi educe fiica pentru ca un astfel de comportament este inadmisibil.

Unul dintre ei a spus: "Imi pare atat de rau pentru ea. Copiii trebuie sa fie invatati bunele maniere si limitele''.

Un altul a fost de acord, descriind situatia ca fiind ''trista''.

''Daca exista un lucru care ma intristeaza este sa vad copii carora li se permite sa injure ca si cum ar fi normal.

''Este problema ta, nu a ei. Ar trebui sa fie invatata corect, nu sa se mandreasca cu un videoclip.'''

''Doamne, ce jenant'','' a scris un alt utilizator.

Ce poti face daca copilul tau a inceput sa injure?

Un expert in parenting, Kirsty Ketley, a impartasit parintilor cum ar trebui sa reactioneze in momentul in care isi surprind copiii injurand sau folosind un limbaj vulgar pentru ca acest comportament sa nu devina o obisnuinta. 

''Cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faci este sa ramai calm si apoi sa discuti despre limbajul pe care il folosesc si de ce nu este adecvat, oferind modalitati mai bune de a face fata frustrarii si vorbind despre cum sa gestionezi presiunea colegilor, daca injura pentru a fi acceptati social - cum altfel pot incerca sa se integreze?''.

Kirsty a continuat: ''Nu este realist sa crezi ca copilul tau nu va injura atunci cand este cu prietenii sai, dar este o idee buna sa vorbesti despre cuvintele care sunt mai putin jignitoare decat altele si sa le reamintesti ca, in afara grupului de prieteni, nu este acceptabil din punct de vedere social.''

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie copil Injuraturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre