De ce este important ca un copil sa invete sa piarda?

/ / Modificat: 2020-01-22
De ce este important ca un copil sa invete sa piarda?

Este important ca micutul tau sa invete ca nu castiga intotdeauna, viata ne invata ca uneori trebuie sa acceptam o infrangere si sa luptam pentru a progresa. Daca doresti sa ai copii fericiti, explica-le ca in spatele unui esec exista multe invataturi.

De ce este important pentru un copil sa stie sa piarda? Lumea este plina de oameni competitivi, ei se straduiesc zi de zi sa fie cei mai buni, dar nu obtin intotdeauna primul loc.

Probabil ca in acest moment al vietii ai trait deja unul sau mai multe esecuri sau dezamagiri pe plan profesional, in iubire sau chiar in familie. Dar cu totii facem greseli, iar uneori poate ca pentru infrangere a fost responsabila o alta persoana.

Adultii accepta cu greu ca exista mii de oameni care te pot depasi in cunostinte. Marea problema este concurenta cu ceilalti, insa realitatea este ca trebuie sa incercam sa ne depasim pe noi insine.

De ce este important pentru un copil sa invete sa piarda? 

Stim ca iti doresti ca micutii tai sa aiba succes in orice moment, dar daca suntem realisti stim ca mai devreme sau mai tarziu va aparea un esec in viata lor si tot ce poti face este sa-i pregatesti sa depaseasca momentul greu.

Explica-le copiilor tai ca cel mai important lucru este sa fie mai buni decat au fost ieri, fiecare persoana are propria poveste si propriile abilitati, asa ca este mai bine sa evitam sa ne comparam cu ceilalti.

Spune-le ca din greseli se invata

Esecurile nu trebuie sa-i faca sa plangasi sa sufere, ci trebuie sa invete ca dupa o infrangere este cel mai bine  sa se ridice pentru a-si corecta greselile si pentru a cauta sa fie mai buni. Exista intotdeauna a doua sansa.

Spune-le sa invete din experiente

In timpul unei competitii intalnim oameni noi, vizitam locuri neasteptate si chiar ne facem prieteni noi. Copiii trebuie sa invete sa aprecieza experienta mai mult decat victoria.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Parinte Copil invingator

Articole recomandate

Citeste si despre