5 valori pe care trebuie sa le pui in “ghiozdanul” copiilor inainte de a se intoarce la scoala

/ / Modificat: 2021-08-27
5 valori pe care trebuie sa le pui in “ghiozdanul” copiilor inainte de a se intoarce la scoala

Intoarcerea la scoala presupune multe pregatiri pentru parinti si copii. De la cumpararea ghiozdanului potrivit, la cumpararea de caiete, creioane, stilouri si alte rechizite importante, pana la schimarea garderobei, totul este consumator de timp, bani si nervi.

Este imposibil ca stresul sa nu te copleseasca in aceasta perioada. Insa, dincolo de obiectele pe care le cumperi pentru a-l pregati pe copilul tau pentru intoarcerea la scoala, trebuie sa-ti reamintesti ce este cu adevarat important pentru copil: iubirea, increderea, dezvoltarea autonomiei si responsabilitatea.

Prin urmare, pe langa rechizite trebuie sa umpli “ghiozdanul” copilului cu o atitudine care sa-l ajute sa fie increzator in el si sa-l ajute sa nu priveasca scoala ca pe o povara. Iata care sunt cele cinci lucrui pe care copilul trebuie sa le deprinda inainte de reinceperea noului an scolar.

1. Incredere

Increderea este extrem de importanta pentru un copil. Asigura-l va putea face tot ce-si propune daca munceste pentru acest lucru, ca va putea trece peste micile obstacole pe care le intalneste in cale si ca va face lucruri minunate la scoala.

2. Autonomie

Din incredere se naste autonomia. Cand ai incredere in copilul tau ii dai aripi sa zboare. Acesta se va simti mai puternic si va face fata cu brio oricarei provocari cu care se confrunta. Desigur, acest lucru se va intampla in functie de varsta copilului, insa, inca de mic va invata sa caute si sa gaseasca solutii pentru diverse probleme.

3. Responsabilitate

Daca bifezi primele doua puncte: increderea si autonomia, vei da nastere responsabilitatii. In acest fel, responsabilitatea va fi insuflata in mod natural. Este o valoare extrem de importanta pentru orice copil, deoarece in acest fel micutul tau va fi constient de ceea ce are de facut, va simti ca stie cum sa rezolve diverse probleme cu care se vor confrunta si va cauta raspunsul la diverse inrebari. In plus, trebuie sa stie ca in cazul in care au nevoie de sprijin, vei fi mereu acolo pentru el.

4. Iluzie

Urmatoarea valoare extrem de importanta este iluzia. Incepe prin a-i spune ca va intalni noi copii si va lega prietenii de lunga durata. Ca va invata lucruri noi care il vor ajuta pe viitor, dar care ii vor dezvolta si anumite pasiuni. Aminteste-I constant cate lucruri minunate poate realiza daca isi propune acest lucru. Sa-I aripi sa zboare si fa-l sa creada ca totul este posibil daca munceste pentru a obtine ceea ce isi doreste.

5. Dragoste

Dragostea este extrem de importanta pentru copii, indiferent de varsta. Aceasta valoare trebuie pusa in permanenta in “ghiozdanul” copilului. Daca iti doresti ca micutul tau sa fie sigur pe el, fericit si impacat cu aceasta noua etapa din viata lui este important sa-l asiguri ca are toata iubirea ta neconditionata. Imbratiseaza-l ori de cate ori isi doreste acest lucru, reaminteeste-i zilnic cat de mult il iubesti si cat de recunoscatorare esti ca il ai in viata ta.

  • Sursa foto: Freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ghiozdan

Articole recomandate

Citeste si despre