Cum sa alegi ghiozdanul potrivit pentru copil

/ / Modificat: 2021-08-23
Cum sa alegi ghiozdanul potrivit pentru copil

Alegerea ghiozdanului potrivit pentru copil este esentiala pentru o buna dezvoltare a acestuia. Copilul va urma sa care zilnic o multime de manuale si caiete. Iar greutatea acestora, in combinatie cu un ghiozdan inadecvat poate duce la deformari ale coloanei si ale pozitiei corporale.

Prin urmare este esential ca ghiozdanul sa fie unul confortabil, usor de purtat, care sa distribuie greutatea in mod egal pe umeri si pelvis. De asemenea, daca copiii sunt in primele clase, nu ar fi o idee rea sa achizitionezi un ghiozdan tip troller, pentru a-I proteja cat mai mult spatele.

De ce este important alegi cu grija ghiozdanul pentru scoala

In primii ani de scoala utilizarea gresita a ghiozdanului sau un ghiozdan care nu este ergonomic, poate afecta performantele scolare. Asta, deoarece micutii se vor confrunta cu dureri de spate si dureri in alte zonel ale corpului, provocate de greutatea in exces si de efortul facut de micuti pentru a cara ghiozdane deosebit de grele. Din aceste motive copiii vor acorda mai putina atentie orelor ceea ce va afecta in mod negativ performantele scolare.

De asemenea, pe langa durerile provocate micutilor, un ghiozdan care nu este ergonomic si care este foarte greu (copiii sunt nevoiti sa care zilnic o multime de manuale si caiete la scoala) poate duce la deformari iremediabila ale coloanei vertebrale, care le va afecta copiilor intrega viata.

Pe masura ce micutii cresc, vor putea gestiona mai bine greutatea ghiozdanului, care nu isi va mai pune amprenta asupra dezvoltarii lor. Insa acest lucru se intampla abia dupa varsta de 14 ani. Si chiar si dupa acea varsta este important sa foloseasca in continuare ghiozdane ergonomice, deoarece sunt mai confortabile si previn, in continuare, durerile de spate.

Este inevitabil ca micutii sa nu iti ceara un anumit rucsac, care pentru ei arata bine. Il poti cumpara, insa nu pentru a-l folosi zilnic, ci ocazional, de preferat pentru activitati extrascolare, unde nu trebuie sa care obiecte grele.

Caracteristicile ghiozdanului perfect pentru copil

Ghiozdanul trebuie sa se potriveasca perfect pe corpul copilului tau. Alege dimensiunea potrivita acestuia si nu cumpara unul mai mare gandindu-te ca il va folosi mai multi ani. Un ghiozdan prea mare nu va fi confortabil pentru copil, provocandu-i dureri de spate si nu numai.

Centrul rucsacului ar trebui sa fie la nivelul taliei copilului si cel mai bine este ca sacul sa aiba si o centura reglabila in talie. Astfel, o parte din greutatea ghiozdanului va fi transferata catre pelvis si picioare. Astfel, umerii si coloana vertebrala nu vor mai suporta cea mai mare greutate ci doar o parte din aceasta.

Ai grija ca rucsacul sa aiba catarame reglabile care sa poata sa fie ajustate. Pana la venirea seonului rece, acestea vor trebui sa fie mai scurte, in timp ce iarna, cand copilul poarta haine groase si geaca, acestea vor trebui largite.

Alege un model cu curele largi si captuseala in zona umerilor. Vor fi mult mai confortabile pentru copii.

Asigura-te ca rucsacul este facbricat din materiale de calitate. Acestea trebuie sa fie rezistente, sa nu se rupa sub greutatea cartilor si caietelor, sa fie impermeabile (nu vrei ca micutul sa ajunga cu cartile si caietele ude acasa in zilele ploioase).

Taguri Ghiozdan

Articole recomandate

Citeste si despre