5 comportamente pe care nu trebuie sa le permiti copiilor mici

/ / Modificat: 2018-12-20
5 comportamente pe care nu trebuie sa le permiti copiilor mici

Parintii au o misiune foarte grea. Ei trebuie sa-si creasca si sa-si educe copiii astfel incat acestia sa devina oameni responsabili, maturi, persoane stapane pe sine, respectuoase si demne. Dar pana sa ajunga aici, sunt pasi multi de urmat, pasi facuti cu atentie, cu tact si, mai presus de orice, cu multa iubire.

Iata 5 comportamente pe care nu trebuie sa le permiti copiilor mici.

1. Sunt nepoliticosi

Indiferent de varsta, odata ce pot sa vorbeasca, cei mici trebuie sa stie ca nu este frumos sa fii nepoliticos. Este in regula sa spui ceea ce gandesti, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ranesti pe cineva cu cuvintele tale. Totusi, nu exagera atunci cand copilul este nepoliticos. Ramai calm si aminteste-i ca trebuie sa-i trateze pe toti cei din jurul lui cu respect. Explica-i ca exista si moduri politicoase de a cere un lucru sau de a spune ceea ce simte, apoi lasa-l sa reformuleze intr-o maniera corecta si lauda-l de fiecare data cand a fost politicos.

2. Sunt plangaciosi

Sunt copii care isi plang tot timpul de mila. Este o tactica foarte buna de a atrage atentia asupra lor si daca au prins slabiciunea, vor apela la ea de fiecare data.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comportament Comportament 1-2 ani Comportament copii

Articole recomandate

Citeste si despre