Opt lucruri pe care o fetita trebuie sa le invete de la mama ei

/ / Modificat: 2021-07-01
Opt lucruri pe care o fetita trebuie sa le invete de la mama ei

A fi mama de fata este o misiune cu sensuri si satisfactii nebanuite. Toate temerile pe care le ai pentru ea, toate sperantele si dorintele, felul in care i le insufli sunt parte din femeia care va fi ea in viitor.

Lectii pe care o mama ar trebui sa le "predea" fiicei sale

In primii ani din viata, atunci cand fetita ta este doar a ta si nu trebuie sa o imparti cu lumea, o poti invata lucruri pe care le va purta cu ea mereu si care o vor defini si o vor ajuta sa devina o femeie puternica si autentica.

Frumusetea interioara este mai importanta decat "ambalajul"

Femeia este frumoasa atunci cand este pur si simplu ea insasi, cand se simte confortabil cu ea, cu imperfectiunile ei perfecte si unice, cu momentele ei de slabiciune si de vulnerabilitate. Frumusetea interioara dureaza mai mult decat cea fizica si se reflecta si la exterior; este important sa fii o persoana buna cu tine insati, cu familia ta si cu cei din jur.

Din greseli si tristeti nu poti decat sa inveti

Orice mama si-ar dori ca fetita ei sa nu sufere niciodata in viata, insa este un lucru pe care nu il poti preveni, oricat ai incerca. Poti, insa, sa iti inveti fiica sa se ridice din tristete, sa isi accepte greselile si sa invete din ele pentru a fi o persoana mai puternica si mai greu de ranit.

Spune mereu ce gandesti, dar gandeste mereu ceea ce spui

Libertatea de expresie este un drept, chiar daca multi inca mai cred ca femeile ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa nu aiba pareri. Vorbeste mereu atunci cand ai ceva de spus, dar gandeste bine inainte, pentru a nu regreta mai tarziu.

Dragostea care doare nu este potrivita pentru tine

Iubirea nu trebuie sa fie niciodata chin si suferinta, iar daca treci printr-o asemenea poveste de dragoste, ar fi bine sa pleci cat mai curand din ea.

Ofera respect daca vrei sa il primesti

Respectul este una dintre valorile cele mai importante in viata. Respectul se castiga, nu se primeste fara motiv, iar cea mai importanta forma a lui este respectul pentru tine insati.

Lupta pentru ceea ce iti doresti

Cele mai frumoase lucruri in viata sunt cele pe care le obtii cu efort, nu cele care ti se astern de-a gata la picioare. Atunci cand iti doresti ceva cu ardoare, fa tot posibilul sa reusesti, iar daca nu iese din prima, incearca din nou, pentru a nu regreta ca te-ai lasat pagubasa.

Nu te teme niciodata sa ceri ajutor

In societatea noastra femeile au invatat ca trebuie mereu sa demonstreze cate ceva, ca trebuie sa munceasca de multe ori dublu decat un barbat si ca nu trebuie sa isi dezvaluie slabiciunile si vulnerabilitatile. Totusi, super femeile exista doar in povesti si de multe ori va fi nevoie sa ceri ajutor in viata, cand nu stii sau nu poti sa faci ceva. Nu ezita sa o faci si invata de la cei care iti ofera sprijinul lor.

Invata sa spui "nu"!

Esti libera sa faci alegerile pe care le consideri potrivite si nu trebuie sa le faci mereu altora pe plac. Ai voie si este chiar indicat sa spui "nu" atunci cand vrei asta.

Articole recomandate

Citeste si despre