O jumatate de ora petrecuta cu mama face copilul mai inteligent

/ / Modificat: 2018-11-27
O jumatate de ora petrecuta cu mama face copilul mai inteligent

De ce trebuie o mama sa petreaca timp de calitate cu copilul sau? Raspunsul l-au dat cercetatorii de la Universitatea Essex din Marea Britanie. Acestia au studiat comportamentul a peste 8000 de copii si mamicile lor, pe parcursul a 16 ani. Si asta pentru a intelege cum influenteaza prezenta mamei dezvoltarea emotionala si intelectuala a copilului.

Ce spune studiul

Ei au ajuns la concluzia ca jumatate de ora de calitate petrecuta de copil in compania mamei, ajutandu-l la lectii, jucandu-se un joc cu el sau citindu-i ceva il pot ajuta enorm pe micut, oferindu-i o baza emotionala solida.

"Avem doua descoperiri majore in finalul acestui studiu: Prima este ca mamele care petrec zilnic timp angajandu-se in activitati educationale cu copiii lor, intre varsta de 3 si 7 ani, ajuta in mod substantial la dezvoltarea sociala a copilului.

Apoi, in afara de faptul ca acesti copii vor avea note mai bune la scoala si vor intra la facultati mai usor, vor fi adulti mai echilibrati, mai putin agresivi si mai fericiti", indica studiul.

Impactul acestui timp de calitate dintre mama si copil este major. Iar in acest timp poate fi facuta orice activitate in doi: o plimbare, joaca cu un joculet, interpretarea unor scenete de teatru, desenatul sau pictatul impreuna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp de calitate Timp copii

Articole recomandate

Citeste si despre