Joaca cu copiii este la fel de importanta ca grija pentru sanatatea lor

/ / Modificat: 2020-05-19
Joaca cu copiii este la fel de importanta ca grija pentru sanatatea lor

Joaca este foarte importanta pentru copii. Parintii ar trebui sa acorde o atentie mai mare in ceea ce priveste joaca impreuna cu copii. Specialistii sustin ca timpul petrecut cu copiii este la fel de important ca grija pentru sanatatea lor. 

Jocurile au un impact urias asupra dezvoltarii emotionale a copiilor si sunt foarte importante pentru evolutia lor. Joaca-te cu copiii tau de cand sunt mici, bebelusi. Potrivit studiilor realizate pana acum, foarte multi copii se plang de lipsa de timp a parintilor pentru a se juca cu ei. Parintii nu vad jocul cu copiii ca pe o activitate prioritara. 

Minim 20 de minute pe zi de joc cu copiii 

Parintii si copiii ar trebui sa se joace impreuna in fiecare zi. Copiii trebuie sa se joace minim 20 de minute pe zi cu parintii. 

Cand parintii se joaca cu copiii, starea de spirit a micutilor se  poate imbunatati semnificativ,  la fel si cea a parintilor. Prin joaca, stima de sine a micutilor creste si au un sentiment de apartenenta. 

Prin joc, valorile sunt transmise copiilor si apar oportunitati de invatare care altfel pur si simplu nu ar exista. Desi multi adulti nu isi dau seama, pentru copii parintii lor vor fi intotdeauna cei mai buni coechipieri de joaca. 

In timpul pe care il petrec impreuna cu copiii, este necesar ca parintii sa se concentreze complet asupra lor, fara sa tina mobilul in mana sau sa gandeasca la alte lucruri. 

O mai buna legatura emotionala

Joaca in familie va imbunatati relatia intre parinti si copii, legaturile emotionale vor fi mult mai stranse si vor fi create abilitati esentiale de viata. Aceasta perioada este ca un eseu pe care copiii trebuie sa-l completeze cu abilitati pe care vor fi capabili sa le aplice in viata lor in viitor (creativitate, rabdare, schimbari, abilitati sociale, imaginatie, rezolvarea problemelor, control emotional).

Copiii au nevoie de spatiu si timp. Jocul presupune sa te murdaresti, sa faci mizerie, sa faci zgomot si sa razi. Nu trebuie sa te gandesti ca trebuie sa te joci cu copiii doar cand sunt mici. Chiar si in adolescenta trebuie ca parintii sa aiba timpul lor special cu copiii. Sport, ciclism, gatit impreuna, sunt doar cateva activitati importante de facut in familie care te vor ajuta sa ai o legatura puternica cu copiii tai si care va vor uni pentru totdeauna. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre