Esti obosit si nu ai energie sa te joci cu copiii? Iata cum ii afecteaza acest lucru

/ / Modificat: 2023-10-04
Esti obosit si nu ai energie sa te joci cu copiii? Iata cum ii afecteaza acest lucru

Sentimentul ca suntem prea obositi pentru a ne juca cu cei mici este unul comun printre parinti. De multe ori acest sentiment vine si cu un sentiment de vina, mai ales ca petrecem foarte mult timp departe de ei, fiind la serviciu, dar si cu intrebari privind modul in care sunt afectati copiii de acest lucru.  

Potrivit expertilor, este esential ca parintii sa petreaca timp de calitate cu copiii, pentru ca acestia sa ramana cu amintiri memorabile si, de asemenea, pentru a pune bazele unei bune dezvoltari astfel incat in viitor sanatatea lor emotionala sa nu fie afectata de probleme precum neglijarea parintilor.

Cu toate acestea, este, de asemenea, obisnuit ca parintii sa vina acasa dupa o zi lunga de munca si sa nu aiba energia necesara pentru a se juca cu cei mici, sau pentru a fi alaturi de ei si a-i ajuta la teme, in cazul celor mai mari. Acest lucru ii face pe parinti sa se simta vinovati.

In primul rand, trebuie sa stii ca acest sentiment este normal, mai ales ca este obisnuit ca parintii sa fie responsabili atat cu cresterea si educarea copilului cat si cu job-ul si treburile casnice. Cu toate acestea, expertii atrag atentia ca nu trebuie sa ai niciun sentiment de vinovatie.

Potrivit psihologilor, atunci cand o mama sau un tata nu are chef sa se joace cu copilul sau nu se intampla nimic rau. Este important sa stabilesti limite si sa intelegi ca nu esti Wonder Woman sau Superman si este normal sa te simti obosit(a).

O alternativa este ca copilul tau sa invete sa fie autonom si sa creeze jocuri, aventuri si scenarii de care sa se bucure singur. De asemenea, poti cauta si alte activitati pentru a petrece timp de calitate cu copilul tau, pentru a consolida relatia pe care o aveti.

FOTO: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oboseala Joaca copii Energie

Articole recomandate

Citeste si despre