Cum relaxezi bebelusul inainte de culcare. Daca aplici aceste trucuri va dormi ca un ingeras

/ / Modificat: 2018-11-12
Cum relaxezi bebelusul inainte de culcare. Daca aplici aceste trucuri va dormi ca un ingeras

Copiii trebuie sa aiba un ritual bine stabilit inca de mici inainte de a fi pusi la somn. Mai intai trebuie facuta baita, apoi luata cina si... inainte de a fi pusi in pat copiii au nevoie de putina relaxare, pentru a se putea odihni si pentru a evita agitatia in timpul noptii.

Iata cateva tehnici care te pot ajuta sa il relaxezi pe bebelus inainte de culcare:

Muzica

Una dintre cele mai bune forme de relaxare pentru copii este muzica. Un cantecel inainte de culcare lasat in fundal, intr-o atmosfera linistita si calma il va ajuta sa se relaxeze si sa adoarma mai usor. Ascultarea muzicii este o tehnica pe care toti copii o plac, mai ales cand sunt mici.

Povestile

Jocul cu imaginatia este unul dintre preferatele copiilor. Sa le citesti povesti bebelusilor inainte de somn este una dintre cele mai bune metode de relaxare, deoarece acestea ii ajuta sa doarma profund si sa viseze.

Masajul

Masajul este o forma de relaxare care elibereaza bebelusul de stresul acumulat intreaga zi. De asemenea, masajul ajuta la reglarea si intarirea functiilor respiratorii, circulatorii si gastro-intestinale la copii.

Masajele sunt, totodata, o modalitate de a comunica emotional cu copilul si de a oferi o relaxare musculara care va induce somnul.

Lumina

O iluminare adecvata in camera copilului este esentiala pentru a recrea un loc de odihna care sa ajute copilul sa doarma mai bine. Adesea, cei mici se tem de intuneric si cer sa doarma cu lumina aprinsa. In acest caz, o solutie buna este sa ai in camera o lumina difuza, care sa ii linisteasca, incat sa poata dormi fara frica de intuneric.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri somn Trucuri somn bebelusi Somn bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre