Crezi in Mos Craciun?

/ / Modificat: 2019-12-24
Crezi in Mos Craciun?

Sigur atì observat ca toți copiii isi schimba imediat comportamentul atunci cand le spunem ca ii vede Mos Craciun sau ca spiridusii sunt la fereastra! Este una dintre replicile "la moda" in luna decembrie si una dintre cele mai puternice propozitii motivationale! 

De aceea, este foarte bine, din punct de vedere  emotional si motivational , sa pastram cat mai mult aceasta "magie", sa-i lasam pe copii sa creada in Mos Craciun si sa se bucure de acesta! Este una dintre cele mai mai mari fericiri, traita cu mare intensitate, care il incarca pe copil, il binedispune si ii schimba comportamentul.

Pastrati ritualul scrisorii catre Mos, a pregatirii lapticului cu fursecuri pentru acesta, in seara de Ajun, si a morcovilor pentru reni. Insa, ca adulti, ii putem invata pe copii sa isi doreasca de la Mos ceea ce au nevoie mai mult si sa se gandeasca si la cei din jur, la ceilalti membrii ai familiei, la prieteni ori alte persoane cunoscute.

Astfel, ei vor constientiza incet- incet ca si ceilalti au nevoie de daruri de la Mosu' si mai tarziu, vor fi adultii care vor oferi, fara a astepta ceva in schimb, dorind doar sa faca bucurii. Indiferent de varsta,  ne place sa facem surprize celor dragi, ne gandim ce le-ar placea sa primeasca, suntem fericiti ca am gasit cate ceva pentru fiecare si asteptam emoționati sa deschida cadourile. 

Astfel, toti ne dorim sa fim Mos Craciun si nimic nu ne poate sta in cale. Cele mai multe fapte bune, bucurii ori intamplari fericite au loc in preajma Craciunului, cand, noi toti ne gandim ca este momentul sa fim toleranti, binevoitori, sa aacultam mai mult si sa empatizam cu ceilalti.

Insa, putem face acest lucru oricand, pentru ca tot despre noi este vorba, dar nu realizam acest lucru in alte perioade ale anului. Mos Craciun este "butonul declansator" al emotiilor si gandurilor noastre frumoase, pline de speranta si care ne determina sa ne bucuram mai mult de cei din jur, sa petrecem mai mult timp cu ei, sa ii descoperim si sa ii intelegem.

Asadar, pastrati magia Mosului cat mai mult si ganditi - va ca oricine poate fi Mos Craciun,  in orice moment al vietii. Poti fi chiar propriul tau Mos Craciun,  ori de cate ori vrei sa iti faci o bucurie! 

Mos Craciun este pe drum...

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre