Sase expresii MAGICE pe care orice copil ar trebui sa le auda de la parinti

/ / Modificat: 2018-03-04
Sase expresii MAGICE pe care orice copil ar trebui sa le auda de la parinti

Copiii au nevoie ca parintii sa le impartaseasca emotiile. Cu cat parintii le sunt mai mult alaturi, atat fizic, cat si prin exprimarea sentimentelor, cu atat copiii cresc sanatosi si devin adulti frumosi din toate punctele de vedere.

Orice copil trebuie sa auda de la parintele sau cateva cuvinte magice, care au un rol foarte important in dezvoltarea sa. Pe langa sentimentele pe care i le spui direct, poti sa ii si scrii copilului tau scrisori. Ele te vor ajuta sa ii comunici mai usor dragostea, mandria, dincolo de puterea cuvintelor rostite zi de zi.

Scrisorile sunt o idee distractiva pe care o poti face anual sau in zilele importante din viata micutului tau. Fiecare istorioara scrisa poate avea o expresie tangibila a iubirii si mandriei tale, combinate cu sperantele si visurile pe care le ai pentru viitorul copiilor tai.

Cuvinte magice pe care trebuie sa le spui copilului

Orice incurajare pe care i-o oferi copilului tau, trebuie sa contina cateva cuvinte, pe care orice copil ar trebui sa le auda de la parintii sai.

"Te iubesc"

Iubirea este probabil cel mai intalnit cuvant pentru parinti vizavi de copiii lor. Chiar daca ii spui te iubesc in fiecare zi, mesajul scris poate avea un impact emotional mai mare pentru copilul tau, mai ales atunci cand nu este aproape de tine sau cand va citi un biletel peste cativa ani in care sa se regaseasca urmatoarele fraze:

• "Este greu sa descriu in cuvinte cat de mult te iubesc"

• "Esti unul dintre cele mai frumoase daruri din viata mea"

• "Nimic si nimeni nu va putea schimba ce simt pentru tine."

"Am observat"

Parintii sunt cei care observa cel mai bine dezvoltarea copiilor pe masura ce cresc. Fa-ti un jurnal in care scrie tot ce este important in dezvoltarea lui. Asa va sti ca i-ai fost alaturi in fiecare minut si ai observat cum creste si se dezvolta.

Noteaza lucruri precum:

• "Am observat generozitatea ta fata de fratii tai si alti copiii"

• "Am vazut cata bunatate este in tine"

• "Am observat cat de matur ai inceput sa actionezi in situatii de conflict"

"Ma bucur cu tine"

In fiecare etapa de dezvoltare a copilului tau, exista lucruri de care te bucuri alaturi de el. Spune-i de fiecare data asta si el va fi implinit si fericit.

Aminteste-i cat de important este pentru tine prin fraze de genul:

• "Ma bucur sa ma joc cu tine"

• "Sunt fericita sa gatim impreuna"

• "Ador sa iti citesc carti".

"Sunt mandra de tine"

Spune-i copilului tau de fiecare data cand esti mandra de el. Chiar si noi adultii avem nevoie de incurajari pentru a putea trece peste situatii grele si probleme. Fii mandra de relatiile pe care le are cu ceilalti copii, de progresul lui academic si de abilitatie sau talentele pe care le dezvolta.

"Te pretuiesc"

Copiii au nevoie in primul rand de dragoste si de pretuire. Aminteste-i micutului tau de fiecare data cand ai ocazia cat de special este timpul petrecut cu el si cat de mult il pretuiesti.

Complimentele facute de parinti sunt unice si nimic nu le poate inlocui. Spune-i ca pretuiesti amintirile din vancante, ca pretuiesti fiecare secunda petrecuta cu el si nici nu ti-ai dat seama cat de repede a crescut.

"Spune-i ca ai speranta in el"

Nu uita sa iti incurajezi mereu copilul sa faca ceea ce ii place. Explica-i ca tot ceea ce face el este minunat si ca iti pui mari sperante in visurile lui. Nu face niciodata presiuni asupra viitorului sau si incearca sa fructifici tot ceea ce ii place si simti ca are talent.

Articole recomandate

Citeste si despre