5 fraze pe care copilul tau are nevoie sa le auda inainte de a prima zi de scoala

/ / Modificat: 2021-08-23
5 fraze pe care copilul tau are nevoie sa le auda inainte de a prima zi de scoala

Prima zi de scoala poate fi o aventura interesanta pentru copii. Dar poate fi si o zi plina de emotii, stres si sentiment de neputinta. Nu este deloc usor sa pasesti intr-un colectiv nou, unde nu cunosti pe nimeni, iar pentru copii este cu atat mai provocator.

Teama de necunoscut este cea mai frecventa in randul micutilor care pasesc pentru prima oara in sala de curs, unde urmeaza sa invete o multime de lucruri interesante si importante.

In plus, in situatia actuala copiii se confrunta si cu provocarile impuse de pandemia de coronavirus. Purtarea mastii, regulile de igiena si pastrarea distantarii poate fi provocatoare pentru micuti. Prin urmare are nevoie de incurajari si trebuie sa stie ca ai incredere in ei si in capacitatea lor de a se descurca fara tine timp de cateva ore cat urmeaza sa petreaca la scoala.

Fraze de incurajare pe care toti copiii au nevoie sa le auda in prima zi de scoala

Fie ca este vorba despre primul an scolar din viata copilului, fie ca acesta se reintoarce la scoala pentru, are nevoie de incurajari din partea parintilor, chiar daca nu da semne ca i-ar fi teama sa mearga la scoala. Copiii trebuie sa stie ca ai incredere in ei, ca le esti mereu aproape si ii sustii. In acest fel le vor creste performantele scolare si increderea in propriile forte. Iata cateva fraze pe care orice copil trebuie sa le auda la inceputul anului scolar:

1. “Este timpul sa-ti faci noi prieteni si sa impresionezi pe toata lumea cu personalitatea ta” – In acest fel il vei incuraja pe copil sa socializeze cu restul copiilor si sa-si faca noi prieteni.

2. “Aceasta este sansa ta de a-ti dezvolta abilitatile si de a invata lucruri noi. Te asigur ca te vei descurca de minune si vei petrece clipe memorabile alaturi de copii” – In acest fel il incurajezi pe copil sa-si dezvolte un hobby sau o latura in care se remarca si sa priveasca mersul la scoala cu entuziasm.

3. “Stiai ca studiind poti crea lucruri minunate? Daca vrei sa realizezi ceva, te asigur ca scoala te va ajuta.” – aceasta fraza il va incuraja pe copil sa-si exploreze abilitatile si priveasca cu entuziasm noile cunostinte pe care le poate dobandi.

4. “Sunt foarte mandru/mandra de aceasta noua etapa din viata ta. Cand o vei finaliza, cu siguranta si tu vei fi mandru de tine” – cu ajutorul acestei fraze il vei motiva pe copil sa se simta mandru de acest pas si sa-l vada ca pe o realizare importanta.

5. “Esti un copil foarte inteligent si amuzant. De aceea sunt sigur/sigura ca te vor incanta toate lucrurile noi pe care le vei invata.” - Extinderea propriilor abilitati ale copiilor, precum inteligenta lor sau harul lor innascut este o modalitate buna de a-i incuraja sa invete.

Articole recomandate

Citeste si despre