5 detalii pe care orice copil si le va aminti toata viata despre parintii sai

/ / Modificat: 2023-03-03
5 detalii pe care orice copil si le va aminti toata viata despre parintii sai

Parintii cred adesea ca copiii lor nu-si vor aminti multe dintre momentele si lectiile pe care le invata in primii ani de viata. La urma urmei, ei sunt atat de mici incat nici macar nu sunt constienti de ceea ce se intampla in jurul lor si nici nu au capacitatea de a-si intelege mediul inconjurator.

Cu toate acestea, adevarul este ca cei mici sunt capabili sa invete lectiile pe care le transmit parintii lor inca din frageda copilarie, insa multe dintre aceste amintiri sunt gravate inconstient, modelandu-le personalitatea pe masura ce cresc.

1. Manifestarile de afectiune si dragoste

Daca exista un lucru pe care copiii si-l vor aminti toata viata despre parintii lor, este dragostea e care au primit-o in copilarie. Acele imbratisari de zi cu zi, acel bilet surpriza in ambalajul pachetului de pranz de la scoala, acel sarut de noapte buna sau acele rasete impartasite la vizionarea unui film intr-o dupa-amiaza de duminica sunt momente magice pe care copiii nu le vor uita niciodata.

2. Sprijin in momente dificile

Cand sunt mici, copiii nu sunt capabili sa distinga bine intre realitate si imaginatie, asa ca temerile preiau adesea controlul. Deoarece nu cunosc lumea si nici nu si-au dezvoltat multe dintre abilitatile cognitive sau emotionale, le este mai greu sa faca fata adversitatilor si uneori se simt nesiguri si tematori. Faptul ca au sprijinul parintilor, care ii fac sa se simta protejati si in siguranta, este de nepretuit pentru ei si este firesc ca ei sa isi aminteasca aceste momente de-a lungul timpului.

3. Timpul si atentia adultului

Pe masura ce copiii cresc, este posibil sa uite de cadourile de Craciun, jucariile primite de ziua lor sau jocurile video pe care le-au jucat in camera lor. In schimb, isi vor aminti de plimbarile in parc in familie, de acele filme de duminica dupa-amiaza sau de povestile pe care parintii le citeau in fiecare seara inainte de culcare. Pe masura ce vor creste, vor pretui si vor invata sa pretuiasca din ce in ce mai mult timpul petrecut cu parintii lor si atentia pe care acestia le-au acordat-o in fiecare zi.

4. Cele mai neasteptate surprize

Majoritatea copiilor adora surprizele. Acele cadouri neasteptate, acea masa diferita sau acea carte de care nu au auzit niciodata, ei adora noul si tot ce este diferit. Asta nu doar pentru ca se pot bucura de o experienta inedita, ci si pentru ca stiu ca in spatele acestor surprize se afla dragostea si afectiunea parintilor lor.

5. Valorificarea pozitiva a familiei

Un alt aspect pe care copiii nu il vor uita pe masura ce cresc este evaluarea pozitiva a familiei lor. Judecata si aprecierea parintilor lor cu privire la comportamentul si deciziile lor sunt importante pentru ei. Acest feedback nu numai ca ii ajuta sa stie ca sunt pe drumul cel bun, dar contribuie si la consolidarea stimei de sine si a increderii in sine. Prin urmare, ei isi vor aminti fiecare apreciere pozitiva a familiei, fiecare dovada de loialitate si incredere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amintiri copii Amintiri bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre