Impodobirea bradului va fi una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilului tau

/ / Modificat: 2022-12-21
Impodobirea bradului va fi una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilului tau

Niciun Craciun nu este complet fara decoratiunile colorate, iar implicarea copiilor in acest moment va fi, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le vor pastra din copilarie. A impodobi bradul de Craciun impreuna cu copiii are beneficii incredibile pentru ei, dar si pentru a petrece timp impreuna si pentru a perpetua o traditie care se transmite din generatie in generatie si careia am decis sa ii incorporam propriile noastre nuante.

In casa mea, impodobirea bradului de Craciun este semnalul de start pentru a incepe sa sarbatorim aceste frumoase sarbatori, dar mai ales este momentul pe care copiii mei l-au asteptat tot anul pentru ca, fara sa vrea, in timp, am facut din el o traditie aparte in familia noastra.

In primul rand, ne-am distantat de mult de ceea ce fac majoritatea oamenilor, si anume sa impodobim bradul. Intotdeauna il impodobim la jumatatea lunii noiembrie pentru ca iubim Craciunul, ne face fericiti si ne bucuram foarte mult, asa ca de ce sa asteptam sa incepem sa traim magia lui?

O alta traditie pe care o avem este aceea de a cumpara in fiecare an un ornament nou pentru brad. Ne place sa mergem in familie la magazin si fiecare dintre noi isi alege ornamentul care ii place cel mai mult, indiferent de stilul din ce in ce mai eclectic pe care il adopta bradul nostru.

Si ceea ce ne place cu adevarat atunci cand il decoram este sa vedem esenta si gustul fiecarui membru al familiei noastre reflectate in fiecare dintre acele mici ornamente. In plus, in jurul lor exista intotdeauna o anecdota amuzanta pe care ne place sa ne-o amintim cu placere, razand an de an.

Impodobirea bradului este o traditie pe care am transformat-o intr-o petrecere de familie de o zi intreaga, la care luam parte toti cinci.  Nu lipsesc niciodata colindele - care incep intotdeauna cu clasicul "All I Want for Christmas Is You" - fotografiile si videoclipurile din timpul procesului si inaugurarea oficiala a Craciunului in casa noastra, pe care o simbolizam cu o numaratoare inversa pana la aprinderea luminilor din brad.

La sfarsitul zilei, ne place sa ne ghemuim pe canapea in puloverele noastre de Craciun, sa ne pregatim o ceasca de ciocolata calda si sa ne bucuram de una dintre premierele de Craciun sau de unul dintre vechile clasice.

Dar, pe langa faptul ca este un moment care ne leaga ca familie, ne umple de complicitate si ne face fericiti, impodobirea bradului de Craciun are multe alte beneficii pentru copii, cum ar fi incurajarea imaginatiei si creativitatii, stimularea simturilor, luarea de decizii si manifestarea propriilor gusturi.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Brad de craciun Amintiri copii

Articole recomandate

Citeste si despre