4 vorbe cruciale pe care sa le spui copilului tau cat mai des

/ / Modificat: 2019-05-13
4 vorbe cruciale pe care sa le spui copilului tau cat mai des

Cuvintele rostite de un parinte catre copilul sau lasa urme pentru totdeauna.

Copilul e dependent permanent de feedback-ul pe care il primeste de la parintii lui si isi formeaza propria impresie despre cine este el, despre personalitatea, calitatile sau defectele sale in functie de ce aude ca ii spun parintii.

De aceea ai o uriasa responsabilitate cu privire la ce aud urechile copilului tau de la tine.

Sunt multe, foarte multe cuvinte pe care un parinte este bine sa le spuna micutului sau cat mai des, cum ar fi banalul “Te iubesc”. Insa sunt si altele la fel de importante, chiar daca aparent sunt banale si fara mare insemnatate, dar care, in contextul potrivit, fac minuni pentru sufletul si mai ales pentru evolutia unui copil.

Iata patru vorbe pe care un parinte ar trebui sa nu uite sa i le spuna celui mic, pentru ca acesta sa se simta iubit, sprijinit in tot ceea ce face si protejat. Daca nu te apara mami si tati impotriva a tot ce este mai rau pe lumea asta, atunci cine?

1. Multumesc!

Unii parinti considera ca nu are sens sa tot multumeasca copilului pentru diverse situatii sau actiuni ale sale. Insa, atunci cand un adult ii multumeste unui copil, ii creste propria valoare umana in proprii sai ochi. Copilul creste cu imaginea de sine ca este o persoana demna de respect, egala cu semenii sai, iar din aceasta pozitie de echilibru, cu usurinta va putea sa respecte la randul sau si sa daruiasca iubire.

Nu uita sa ii multumesti copilului tau pentru orice simti. Lasa-ti inima sa decida pentru ce este cazul sa ii multumesti. Uneori este suficient doar si pentru lucrurile bune pe care le face: se comporta frumos la magazine, da o mana de ajutor in casa, spune anumite cuvinte care pentru tine au o importanta speciala, etc. Arata-i iubirea si aprecierea ta printr-u simplu "Multumesc!", cald si insotit de zambet. Vei face minuni pentru el.

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vorbire copii Comunicare copii

Articole recomandate

Citeste si despre