Gabriel (Baiat) |

Semnificatia numelui

Dumnezeu este puterea mea, binevestitor

Gabriel este un nume popular in onomastica romaneasca. Este de inspiratie religioasa, fiind asociat cu Sfantul Arhanghel Gavriil, considerat "mesagerul lui Dumnezeu" si cel care vesteste nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si a Mantuitorului Iisus.

Sfantul Arhanghel Gavriil este sarbatorit pe 8 noiembrie, impreuna cu Arhanghelul Mihail. Sfantul Gavriil nu este considerat doar un bun vestitor, ci si un inger al reinvierii, nasterii copiilor si compasiunii divine.

Insa numele de Gabriel are origine ebraica, avand semnificatia de "Dumnezeu este puterea mea". Baietii botezati cu numele de Gabriel sunt strigati sub apelativul Gabi. Persoanele care poarta acest nume sunt firi vesele si sociabile, dar si ambitioase. Reusesc adesea in ceea ce isi propun si au talent de antreprenori.

Insa sunt si foarte incapatanati si cu greu fac compromisuri, chiar si atunci cand acestea se impun, aspecte pentru care vor fi "taxati" uneori, atat in plan personal, cat si profesional.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Cum alegi un scaun de masa potrivit pentru bebelusul tau

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul