Alina (Fata) |

Semnificatia numelui

nobil, scorpion, ochi mari luminosi, lumina, bland, frumos

Numele de fata Alina este de origine romaneasca si are semnificatia de "a alina". Numele Alin este forma masculina a numelui Alina.

Numele Alin si Alina au corespondente si in alte limbi precum franceza unde numele Alin este un nume de botez vechi cu o frecventa mare si este de origine germanica unde reprezenta forma scurta a numelui ce aveau in compozitie radicalul "al" ce se traduce prin "tot", "intreg".

Alina este considerata a fi o forma a numelui Adelina derivata din numele Adela care este un nume de origine germana si are semnificatia de nobil. Numele Alina are o frecventa mult mai mare si este considerat a fi un imprumut modern in timp ce Alin poate fi considerat corespondentul sau masculin.

Ca origine germana veche, numele Alin / Alina deriva din numele Adal si inseamna nobil, pretios, iubit, iar ca origine sanscrita, numele are semnificatia de scorpion. In celtica numele inseamna "frumos", in chineza inseamna "ochi mari luminosi", in greaca inseamna "lumina", in rusa inseamna "stacojiu", cu sensul local de speranta.

Cu o puternica incarcatura nobiliara, prenumele de Alina este unul dintre cele mai populare din Romania. Cele mai multe fetite botezate astfel sunt strigate Aly, Ina sau Alinuta.

Firi visatoare si romantice, fetele botezate cu numele Alina tind sa fie mult prea idealiste pentru societatea in care traim. Au aspiratii mari, inalte, aproape imposibil de atins, motiv pentru care tind sa cada rapid in borcanul cu melancolie atunci cand infrunta piedici in proiectele lor. Ar trebui sa incerce sa fie mai pragmatice si cu picioarele ceva mai ancorate in realitate, daca vor sa se adapteze vremurilor moderne si sa iasa cu fruntea sus din orice situatie.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: