Viviana (Fata) |

Semnificatia numelui

plin de viata, vioi, vesel, zglobiu, vivace, energic

Numele Vivian/Viviana este folosit atat pentru baieti cat si pentru fete si inseamna plin de viata, vioi, vesel, zglobiu, vivace, energic.

Numele Vivien deriva de la numele Viviana, nume imprumutat din occident ce este considerat a fi o creatie a onomasticii crestine, ce dateaza din primele secole ale erei noastre si are la baza cuvantul de origine latina "vivere" care inseamna "a trai".

Alti specialist sunt de parere ca apropierea dintre numele Viviana si latinescul "vivere" nu este decat o etimologie populara si spun ca izvoarele atesta in Vest forma Bibiana a numelui ce deriva din numele Vibiana, forma feminina a numelui Vibianus ce este atestat inca din perioada Imperiala prin inscriptii.

Numele Vibianus la randul sau deriva dintr-un vechi nume gentilic, Vibius. Vibianus si Vivianus au patruns in onomasticul crestin si prin apropierea de latinescul "vivere" insa se raspandesc prin cultul unor martiri celebrati numai in Occident.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Tuse uscata sau productiva? Cum scapam rapid si eficient de ea

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul