Andi (Baiat) |

Semnificatia numelui

temerar, barbatie, curajos, luptator

Numele de baiat Andi reprezinta forma scurta, de alint, a numelui Andrei care este un nume romanesc si are semificatia de barbatie, temerar, curajos, luptator.

Numele, patruns in latina - Andreas sau Andrea si chiar in ebraica, se raspandeste rapid in lumea crestina datorita faimei unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.

Numele Andrei are un loc deosebit in cadrul sarbatorilor populare romanesti, de aici si numele de "luna a lupilor" pentru decembrie.

O alta semnificatie acceptata a numelui Andrei este aceea de obicei al "facutului de ursit", de aceea in noaptea de 30 noiembrie tinerele fete incearca sa-si afle "ursitul" sau viitorul sot ori sa-l determine, prin mijloace magice, pe flacaul dorit sa le ia de sotie.

Persoane celebre care au purtat sau poarta acest nume: revolutionarul Andrei Saguna, poetul Andrei Muresanu, Andrei Bolkonski, unul dintre eroii celebrului roman - Razboi si pace de Lev Tolstoi, Andrew din romanul lui W. Scott, 'Rob Roy', Andree din ciclul proustian 'In cautarea timpului pierdut'.

Andrei are si semnificatia de "patronul lupilor", fiind purtat de unul dintre cei mai importanti Sfinti din crestinism. Cei mai multi parinti isi boteaza baieteii Andrei, dar prefera sa ii strige Andi. Insa exista si parinti care aleg direct prenumele de Andi pe certificatul de nastere al copiilor lor.

Copiii botezati cu prenume desprinse din Andrei tind sa se dezvolte frumos si sa se transforme in personalitati luptatoare, curajoase si descurcarete. Se spune despre ei ca au al saselea simt, mergand adesea pe mana intuitiei in rezolvarea problemelor.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: