Alexander (Baiat) |

Semnificatia numelui

aparatorul oamenilor, protector

Varianta a numelui Alexandru, numele Alexander este varianta latinizata a grecescului Alexandros, ce semnifica "aparatorul oamenilor".

 

In mitologia greaca, Alexander era un alt nume al eroului Paris si a fost purtat si de cateva personaje din Noul Testament. Numele a fost purtat si de regi ai Scotiei, Poloniei si Iugoslaviei, imparati rusi si de catre opt papi.

 

Cel mai important purtator al acestui nume a fost Alexandru cel Mare (Alexander the Great), regele macedonilor, care a pus bazele unui vast imperiu, cucerind in secolul al IV-lea Grecia, Egiptul, Persia si parti din India.

 

Prenumele Alexander a devenit de interes in intreaga lume in anul 2013, dupa ce Ducesa de Cambridge (Kate Middleton) a nascut bebelusul regal si a anuntat ca il va boteza George Alexander Louis.

 

Majoritatea copiilor botezati Alexander sunt strigati fie Alex, fie Xander, iar un apelativ ceva mai romanizat este Alexutu. Datorita impactului si rezonantei puternice ale acestui nume, baietii botezati astfel reusesc sa se impuna mai usor in societate si sa reuseasca in tot ce isi propun.

 

Prenumele exprima putere, masculinitate si impune respect, de aceea, devine adesea un avantaj pentru cei care il poarta.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: