5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre inducerea travaliului

/ / Modificat: 2017-01-19
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre inducerea travaliului

Ai avut grija sa te informezi atent cu privire la tot ce tine de nasterea naturala - contractii, dureri, anestezii etc. -, dar recomandarea medicului de la ultima vizita medicala te-a luat prin suprindere, atunci cand ti-a vorbit despre inducerea travaliului. Nu este un amanunt pe care trebuie sa il treci cu vederea in documentarea ta despre sarcina si nastere. Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le afli inainte de a accepta o astfel de procedura!

1. Afla motivul pentru care se impune

Sigur ca ai incredere totala in medicul care ti-a urmarit sarcina si care te asista la nastere, dar este important sa cunosti motivul pentru ca nu poti sa astepti travaliul sa vina de la sine si este nevoie de inducerea lui medicala. In plus, cunoasterea acestor informatii te va ajuta sa mai scapi de anxietatea sau presiunea emotionala care iti da batai de cap in preajma nasterii.

Nu iti fie teama sa intrebi motivul deciziei medicului, mai ales ca exista posibilitatea ca masura sa nu fie valida din punct de vedere medical. Poate sa fie doar o alegere personala, luata din comoditate de obstetrician, care nu e dispus sa astepte foarte mult sau are alte planuri stabilite in perioada ulterioara si nu vrea sa mai amane nasterea.

2. Pregateste-te mental si elibereaza-te de stres

Stresul si anxietatea, inevitabile pe ultima suta de metri a sarcinii, iti pot sabota nasterea naturala. Inducerea medicala a travaliului presupune administrarea unor substante medicamentoase care ajuta la cresterea frecventei contractiilor si la dilatarea colului in vederea declansarii nasterii naturale. Exista insa riscul ca, pe un fond de stres foarte crescut, medicamentele administrate sa nu "prinda" si sa nu ofere rezultatele scontate.

Este important sa te informezi corect cu privire la necesitatea inducerii travaliului, astfel incat vestea sa nu te ia prin surprindere si sa iti creasca aproape instantaneu nivelul de anxietate. Gaseste-ti cateva tehnici sau metode care stii ca te relaxeaza rapid si lucreaza cu tine insati pentru a te destinde si a naste cat mai repede copilul.

3. Trebuie sa mananci pe saturate la micul dejun

Daca te informezi cu atentie despre inducerea medicala a travaliului, afli ca procedura este migaloasa, de lunga durata si ca nu ai voie sa mananci nici inainte, nici in timpul travaliului sau nasterii.

Alte mamici care au trecut prin aceasta experienta au declarat ca abia atunci au invatat sa aprecieze importanta si necesitatea unui mic dejun copios. Este important sa te asiguri ca prima masa din ziua in care urmeaza sa ti se induca travaliul este compusa doar din alimente si preparate extrem de hranitoare, care sa-ti tina de foame mai mult timp.

4. Pregateste-te sa dureze mai mult decat te astepti

Probabil ca stii ca travaliul normal poate dura destul de multe ore, uneori chiar si o zi, insa daca ai impresia ca cel indus medical te ajuta sa nasti mai repede, te inseli. Nu respira usurata la auzul vestii ca ti se va induce travaliul, intrucat nu iti ofera niciun avantaj fata de cel normal. Poti astepta pana la nastere ore bune in sir, nu ai voie sa mananci, iar durerile contractiilor sunt la fel de mari si suparatoare. Considera aceasta experienta un test al rabdarii pe care trebuie sa il treci.

5. Intereseaza-te despre metodele naturale de inducere a travaliului

Poate fi un pic prea tarziu pentru a mai incerca sa iti induci travaliul pe cale naturala - sex, stimularea sfarscurilor, plimbari lungi, consumul de ulei de ricin etc. - insa nu strica sa iti intrebi medicul.

Este dreptul tau sa afli daca poti evita procedura medicala de inducere a travaliului si cum. Uneori, din comoditate, medicii evita sa mai ofere gravidelor si optiunea inducerii naturale a travaliului. Este mai usor si mai practic pentru ei sa recomande inducerea medicala, chiar daca nu este absolut necesara.

Tu ai fost nevoita sa treci prin inducerea travaliului la nastere? Ce ti-ar fi placut sa stii inainte de a face aceasta procedura si de ce? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inducere travaliu Inducere medicala travaliu Travaliu nastere Metode naturale inducere travaliu Nastere naturala

Articole recomandate

Citeste si despre