Cum dam jos burtica dupa nastere? Vreau din nou un abdomen plat!

/ / Modificat: 2019-05-16
Cum dam jos burtica dupa nastere? Vreau din nou un abdomen plat!

De ce inca arat insarcinata?

Din pacate, chiar dupa cateva luni buni de la nastere, multe dintre proaspetele mamici raman cu o burta mai plinuta si mai rotunjoara decat s-ar fi asteptat, ca si cand inca ar fi insarcinate in 6 luni.

In primul rand, este nevoie de timp, asadar da-ti timp tie si corpului tau sa se recupereze complet dupa sarcina.

burtica-mama

In timpul sarcinii, burtica nu se umfla imediat, ci lent, pe masura ce creste copilul. Dupa nastere, burta nu se dezumfla ca un balon. Scaderea dimensiunii burticii dupa nastere va fi lenta, treptata, dar sigura.

Dupa ce se naste copilul, modificarile hormonale determina diminuarea burtii. Este nevoie de aproximativ patru saptamani pentru ca uterul sa se contracte la dimensiunea de dinainte de sarcina. Toate celulele din organism care se umfla in timpul sarcinii vor incepe sa-si elibereze lichidele sub forma de urina, secretii vaginale si transpiratie.

In plus, orice efort suplimentar pe care il vei face pentru a-ti hrani bebelusul, de exemplu, va incepe sa arda din stratul de grasime, mai ales daca alaptarea este insotita de miscare usoara. Dar este nevoie de cel putin cateva saptamani pentru a vedea rezultate notabile.

Cat timp va dura pentru a-mi recapata abdomenul?

burtica1

Mai ales in social media, exista o serie de exemple de tipul asa da, despre mame care isi recapata corpurile de dinainte de sarcina in cateva saptamani de la nastere. Desi acest lucru este posibil, de obicei, majoritatea mamelor nu au parte de o recuperarea atat de rapida.

Corpul unei mame se poate schimba dupa sarcina, asadar poate fi mai dificil sa revii la greutatea sau la forma exacta de dinainte, dar nu este imposibil! Rabdarea este cheia. A fost nevoie de noua luni pentru ca muschii abdomenului sa se intinda pentru a se adapta noii situatii, deci poate dura la fel de mult, sau chiar mai mult, sa se stranga din nou.

Cat va dura intregul proces depinde de cativa factori, printre care:

  • forma fizica si numarul de kilograme pe care il aveai inainte de a concepe copilul,
  • numarul de kilograme depuse in sarcina.
  • cat de activa esti,
  • mostenirea genetica.

Este posibil sa fie mai usor sa elimini greutatea in plus, daca:

  • ai luat mai putin de 14kg si ai facut exercitii in mod regulat pe tot parcursul sarcinii.
  • alaptezi
  • este primul copil.

Recomandarile medicilor spun ca nu ar trebui sa incerci sa revii la greutatea ta de inainte de sarcina mai devreme de sase luni de la nasterea bebelusului tau.

Cum pot sa slabesc in siguranta si sa dau jos burtica?

Alaptarea poate ajuta, mai ales in primele luni dupa nastere. Daca alaptezi, vei arde calorii suplimentare pentru a produce lapte - aproximativ 500 de calorii pe zi. Astfel, poti pierde in greutatea mai repede decat mamele care isi hranesc bebelusii cu lapte praf.

Alaptarea declanseaza, de asemenea, contractii care ajuta la micsorarea uterului, transformand-o intr-un antrenament pentru tot corpul. Cu toate acestea, daca mananci mai mult decat consumi, te poti ingrasa, chiar daca alaptezi.

Este sigur sa pierzi in greutate in timp ce alaptezi. Corpul tau este foarte eficient prioritizand producerea laptelui si daca pierzi pana la 1kg pe saptamana, acest lucru nu ar trebui sa afecteze cantitatea de lapte. Cu toate acestea, daca ai un nou-nascut de care trebuie sa ai grija, vei avea nevoie de mai multa energie.

Incercarea de a pierde in greutate prea devreme dupa nastere poate intarzia recuperarea si te va face sa te simti si mai obosita. Este deosebit de important sa nu incerci o dieta cu continut scazut de calorii. Sfatul nostru este sa incerci sa astepti pana cand vei efectua verificarea postnatala de 6 luni, inainte de a incepe un program de slabire.

Mananca sanatos si incearca exercitii usoare, care te vor ajuta sa iti intri in forma. De asemenea, daca respecti indicatiile specialistului, atunci va fi mult mai usor sa slabesti si sa te mentii la o greutate normala:

  • Nu sari peste micul dejun.
  • Mananca cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi.
  • Include in dieta ta alimente bogate in fibre, precum ovazul, fasolea, lintea si cerealele.
  • Include la fiecare masa o mini portie de amidon, cum ar fi painea, orezul, pastele sau cartofii.
  • Ia-o usor cu alimentele bogate in grasimi si cu continut ridicat de zahar, cum ar fi biscuitii si prajiturile.
  • Fii atenta la portii, la orele de masa si numarul si tipul de gustari pe care le consumi intre mese.

Pentru ca suntem diferiti, ceea ce functioneaza intr-un anumit caz, poate sa esueze in altul. De aceea, incearca un program de slabit pe termen lung, care sa fie sustenabil si care sa nu te frustreze, insa suficient de eficient incat sa te ajute sa iti atingi obiectivele.

Ce altceva pot face pentru avea un abdomen plat?

Dieta, exercitii fizice, apa si liposuctia abdominala chirurgicala erau singurele variante disponibile pentru mamele care isi doreau sa arate bine, sa se poata imbraca cu hainele preferate si sa isi recapete increderea in sine.

Industria frumusetii a avut insa parte de o evolutie incredibila, ajutata de tehnologii de ultima generatie, sigure, care sa ne dea acel “boost” atunci cand avem atat de mare nevoie de el.

Pentru mamele care nu mai alapteaza, dar care inca nu sunt multumite de forma pe care o are abdomenul lor, indiferent de cate luni sau cati ani au trecut de la nastere, exista solutii rapide, care nu implica durere, efort fizic sau timp indelungat de asteptare! Faceti cunostinta cu cele mai eficiente tratamente de remodelare corporala din prezent!

Unde le gasiti? Simplu, la SKiN MedSpa!

Tehnologia brevetata BTL Vanquish ME™ foloseste un dispozitiv de tip “first-of-its-kind”, care creeaza un camp de energie de inalta frecventa, ce produce un efect termic in stratul de grasime, protejand in acelasi timp tesuturile si pielea din jur. In plus, BTL Vanquish ME™, datorita dimensiunilor sale generoase, da rezultate estetice optime pe toata suprafata abdominala, in maxima siguranta si confort, fara durere, fara interventii chirurgicale sau intreruperi din activitatea de zi cu zi.

Tratament-Vanquish-Me

Procedura distruge celulele grase prin incalzirea selectiva a tesutului adipos, prin contractia si eliminarea celulelor grase, fara a afecta pielea, muschii, tesuturile sau vasele de sange.

Ce face BTL Vanquish ME™? Te ajuta sa scazi cativa centimetri buni in talie, dupa doar 6 sedinte! Nu doare, nu presupune o intrerupere a activitatii obisnuite si recuperare. Cui este indicat? Persoanelor care vor sa isi reduca circumferinta abdomenului, avand rezultate excelente atat in cazul femeilor cat si al barbatilor.

Poate insa vrei sa scapi de grasimea localizata, precum “buzunarele” sau pliurile de grasime din abdomenul inferior, criolipoliza cu dispozitivul aprobat FDA CoolTech® poate fi solutia pe care o cauti. Minus 5 centimetri in doar 3 saptamani, devine o motivatie foarte puternica, atunci cand vrei sa vezi niste rezultate rapide, care nu implica efort fizic, durere sau disconfort.

Criolipoliza-COOLTECH-SKiN-MedSPA

Daca pielea lasata si vergeturile te deranjeaza, atunci radiofrecventa medicala Venus Legacy te poate ajuta sa scazi rapid in centimetri si sa iti imbunatatesti aspectul pielii de pe abdomen. Astfel, vei redobandi cu usurinta un abdomen suplu si cu un aspect tonifiat dupa doar 6 sedinte, cu Venus Legacy.

Remodelare-corporala-Venus-Legacy-SKiN-MedSPA

Suntem diferiti unii de altii si este posibil ca un tratament de remodelare corporala care a functionat foarte bine pentru prietena ta sa nu functioneze pentru tine! De aceea, o abordare personalizata, in functie de nevoile individuale ale corpului tau, poate fi mult mai eficienta decat o serie de proceduri alese dupa ureche.

Vino la SKiN MedSpa Bucuresti, pentru a beneficia de o evaluare gratuita si un plan de tratament personalizat, care sa te ajute sa iti redobandesti silueta, sa scapi de burtica si de centimetri in plus si sa te ajute sa te simti din nou bine in pielea ta!

Suna-ne la 0729 740 704 sau programeaza-te folosind formularul online de pe site-ul nostru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burtica Burtica dupa nastere Recuperare nastere

Articole recomandate

Citeste si despre