Cum te pregatesti pentru venirea pe lume a bebelusului: 5 sfaturi utile

/ / Modificat: 2020-12-09
Cum te pregatesti pentru venirea pe lume a bebelusului: 5 sfaturi utile

Chiar daca initial pare ca perioada sarcinii va dura la nesfarsit, pana sa iti dai seama vei ajunge sa tii in brate copilul tau. Si chiar daca aducerea pe lume a unui bebelus vine cu noi responsabilitati, aceasta etapa noua din viata ta va fi extrem de fascinanta si placuta. Iar pentru a-ti usura activitatea, ar fi bine sa te pregatesti din timp.

Asadar, profita de perioada sarcinii pentru a pune la punct orice detaliu legat de nastere si, cu atat mai mult, de lucrurile pe care trebuie sa le faci si produsele de care vei avea nevoie pentru cel mic. Cu putina pregatire in avans, te vei simti mai relaxata pe masura ce se apropie momentul nasterii si al intalnirii cu cel mic. Iata care sunt sfaturile noastre:

Gaseste un pediatru bun

Ar fi ideal sa incepi sa cauti un medic pediatru inca de la jumatatea sarcinii. Chiar daca pare prea devreme, e bine sa aloci suficient timp acestui proces, astfel incat sa ai siguranta ca vei gasi un pediatru bun, care se va ocupa cu multa grija si atentie de cel mic.

Poti verifica online sau poti cere sfatul rudelor si prietenilor care s-au aflat deja in situatia ta. Afla cat mai multe pareri pentru a putea lua la final o decizie inteleapta.

Achizitioneaza produsele necesare

Lista de cumparaturi cu produse pentru bebelus poate parea destul de lunga, mai ales daca dai peste tot felul de accesorii si hainute simpatice. Totusi, pentru inceput ar trebui sa te limitezi la produsele esentiale. Astfel, vei avea nevoie de un scaun copii pentru iesirea din spital si pentru transport dintr-un loc in altul sau la medic si, bineinteles, de patut, masuta pentru schimbat scutece si o cadita pentru bebelusi.

Apoi, gandeste-te la produsele de igiena si de ingrijire. Scutecele sunt nelipsite, precum si crema pentru iritatia de scutec si pachetele cu servetele umede. Vei mai avea nevoie de hainute potrivite pentru cel mic. Ulterior, vei putea completa lista si vei achizitiona treptat si alte produse necesare.

Discuta cu partenerul

Este esential sa stii ca tu si partenerul tau sunteti pe aceeasi lungime de unda si ca fiecare intelege ce are de facut. Nu e suficient sa presupui ca acesta intelege ce trebuie sa faca in timp ce tu esti in travaliu si, cu atat mai mult, odata ce bebelusul s-a nascut.

Vorbeste cu el si vedeti cum te poate ajuta la nastere, dar si de ce anume vei avea nevoie in noua etapa din viata voastra si cum te poate ajuta cu treburile casnice. Asteptarile diferite pot crea conflicte, iar acesta este ultimul lucru de care ai nevoie.

Cere sfaturi

Exista numeroase subiecte despre care iti va fi extrem de util sa discuti cu alte mamici, care au mai multa experienta. Acestea te pot ajuta nu doar cu sfaturi utile, ci pot deveni sprijinul tau mai tarziu, cand vei avea nevoie de tot suportul necesar.

Tine cont ca nu exista intrebare gresita, asa ca profita de orice ocazie pentru a afla cat mai multe si pentru a evita sa ramai surprinsa sau in impas atunci cand vei intampina o situatie neprevazuta.

Invata despre procesul nasterii

Ia in considerare cursurile de pregatire pentru nastere, unde vei putea afla mai multe despre stadiile travaliului, ce optiuni ai pentru ameliorarea durerilor, tehnici de respiratie, dar si despre cum decurge tot procesul nasterii la spital. Cauta din timp pentru a avea siguranta ca vei gasi un curs potrivit pentru tine.

In acelasi timp, poti gasi numeroase informatii si pe internet sau poti chiar sa urmaresti clipuri despre nastere, implicit despre variantele pe care le ai la dispozitie, de la nastere naturala clasica si pana la nastere in apa.

Aducerea pe lume a unui copil este un eveniment extrem de emotionant care, in acelasi timp, aduce noi responsabilitati. De aceea, este bine sa te pregatesti din timp si sa pui la punct toate detaliile legate de nastere si de ingrijirea celui mic. Iar sfaturile de mai sus iti vor fi de mare ajutor.

Sursa foto: Shutterstock

Taguri Nastere bebelus Sfaturi bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre