Lucruri de facut inainte de nasterea gemenilor

/ / Modificat: 2018-08-16
Lucruri de facut inainte de nasterea gemenilor

Cand astepti doi copii in acelasi timp, in special cand sunt primii tai copii, poate sa fie destul de costisitor, pentru ca vorbim de doua patuturi, doua scaune de masina, doua seturi de hainute, doua leagane, carucior dublu si asta fara a ne mai gandi si la numarul dublu de scutece de care vei avea nevoie pentru nou nascuti.

Nu este de mirare ca parintii care asteapta gemeni au multe lucruri de facut inainte de venirea lor pe lume si ca spre deosebire de parintii care urmeaza sa intampine doar un bebelus, parintii de gemeni trebuie sa isi pregateasca caminul din timp pentru cei doi copii.

Mai mult decat atat, parintii de gemeni trebuie sa se grabeasca sa planifice si sa termine de facut toate lucrurile necesare inainte de nasterea bebelusilor si asta pentru ca in general, gemenii se nasc mai devreme de termen.

Asa ca daca urmeaza sa intampini doi bebelusii si nu doar unul, trebuie sa prioritizezi si sa stabilesti un buget destinat pregatirilor, incepand cu cel de-al treilea semestru, pentru ca cei mici pot sa apara din moment in moment.

Planifica practic

Daca astepti gemeni, cumpara hainute simple si utile, ce pot fi asortate intre ele si cumpara-le en gros daca poti, pentru ca vor fi mai ieftine. Procedeaza la fel cu scutecele si servetelele umede, pe care le poti cumpara cu baxul astfel incat sa iti ajunga cateva luni si sa economisesti timp pe care altfel l-ai acorda cumparaturilor saptamanale. Tine cont de faptul ca daca ai mai multe seturi de hainute la indemana, vei putea spala mai rar, ceea ce constituie un avantaj.

In afara de scaunelele pentru masina, poti cumpara din magazine second hand accesorii di echipamentul necesar bebelusilor, sau daca ai prieteni cu copii, poti imprumuta cateva dintre obiectele de care ai nevoie cand vor veni pe lume gemenii, dar care nu iti vor trebui pe termen indelungat.

Decizii pe care trebuie sa le iei cat mai devreme

Iti vei imbraca gemenii asortat? Ce tip de carucior vrei, cu scaune unul langa altul sau unul in spatele celuilalt? Vei alapta sau iti vei hrani gemenii cu biberonul? Inainte de a-ti pregati caminul pentru sosirea micutilor, ai cu siguranta o multime de intrebari pe care parintii care asteapta un singur copil nu si le pun de obicei.

Va trebui sa iei cateva decizii asupra stilului de viata pe care urmeaza sa il adoptati in noua voastra familie extinsa:

1. Un dormitor sau doua – daca planuiesti sa ii culci pe cei mici in camere separate, vei avea nevoie de doua patuturi, doua sau mai multe seturi de asternuturi, doua protectii de patut si toate celelalte decoratiuni pentru dormitor. Va mai trebui sa decizi si daca vrei sa tii scutecele, servetelele umede, cremele in camere separate sau daca cumperi o masa de schimbat sau doua, pentru fiecare dormitor.

2. Imbracaminte asortata – indiferent daca stii sau nu sexul gemenilor tai, cu siguranta vei dori sa le cumperi imbracaminte asortata inainte ca ei sa se nasca. Daca decizi insa sa nu le coordonezi hainutele, intreaga garderoba a celor mici va fi mai variata.

3. Alaptatul la san sau hranitul cu biberonul - daca planuiesti sa ii alaptezi, probabil ca vei investi intr-o perna de alaptare conceputa pentru a acomoda doi bebelusi care sa suga in acelasi timp. O astfel de perna iti va fi de ajutor asa incat sa ii alaptezi pe amandoi deodata si sa economisesti timp. Daca ii hranesti cu biberonul, trebuie sa achizitionezi mai multe biberoane si sa ai un plan de a le steriliza.

4. Carucioarele – caruciorul care sa se potriveasca stilului tau de viata este esential pentru orice parinte de gemeni care vrea sa aiba o viata in afara caminului, insa inainte de a-l achizitiona, trebuie sa decizi ce model iti doresti si sa te gandesti unde il vei folosi pentru ca multe carucioare sunt concepute pentru anumite tipuri de teren sau sunt potrivite unor anumite conditii climaterice.

5. Scaunelele de masina - unele scaune de masina pentru copii pot fi folosite si in interiorul casei tale pe post de scaun de nou nascut, asa ca ia acest lucru in considerare pentru a face o economie, in loc sa cumperi doua scaune auto si doua scaune pentru nou nascuti.

Imediat ce ai luat toate aceste decizii de organizare, trebuie sa te asiguri ca ai toate lucrurile de baza la indemana pentru a fi pregatita atunci cand setul tau de gemeni isi va face intrarea in caminul vostru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni Gemeni ingrijire Gemeni crestere

Articole recomandate

Citeste si despre