Cum sa faci economii cand ai gemeni

/ / Modificat: 2012-12-07
Cum sa faci economii cand ai gemeni

Sa ai gemeni este o experienta minunata, cu care nu multe cupluri sunt binecuvantate. Dincolo de bucuria de a creste doi copii in acelasi timp, intervin si probleme care te pot framanta intens. Ingrijirea gemenilor presupune, printre altele, cheltuieli duble, care pot face o gaura destul de mare in bugetul familiei. "Sunt in stare sa am grija de doi copii, dar, mai ales, am finantele necesare pentru a le asigura confortul necesar? Cum voi face fata cheltuielilor" - sunt ganduri care trec inevitabil prin mintea oricarui parinte de gemeni.

Noi iti sugeram cele mai eficiente si simple moduri prin care sa faci economii si sa reduci cheltuielile atunci cand ai gemeni!

Cumpara lucrurile treptat!

Din momentul in care afli ca vei avea gemeni, stii ca ai nevoie de cate un lucru in plus din aproape orice produs de bebelusi sau copii. Este recomandat sa incepi, cam din al doilea trimestru de sarcina, sa cumperi treptat lucruri pentru micutii tai.

Cumpararea progresiva a lucrurilor amortizeaza din cheltuieli si te ajuta sa asiguri copiilor tot confortul necesar pentru a creste mari si sanatosi. Daca vei lasa toate cumparaturile pe ultima suta de metri, vei fi nevoita sa scoti din portofel sume enorme de bani, de care poate nu dispui la acel moment sau pe care le-ai putea folosi in alte scopuri.

Evita sa cumperi multe haine si jucarii!

Parintii au tendinta de a cumpara mai multe haine si jucarii decat au cei mici nevoie, in special cand sunt bebelusi. Copiii cresc foarte repede, iar multe dintre hainute sau jucarii ii devin, in scurt timp, nefolositoare. In acest fel, investitia este pierduta.

Cumpara cate doua exemplare din fiecare piesa vestimentara de care are nevoie fiecare dintre copii si cam atat. In scurt timp, va trebui sa schimbi marimile sau sa renunti la ele. Nu vrei sa pierzi banii astfel!

Nu uita ca gemenii tai vor primi o multime de jucarii si lucrusoare in dar de la prietenii si rudele tale. Cei apropiati nu se pot abtine sa nu aduca frecvent cadouri copiilor, ceea ce este un avantaj pentru portofelul tau, deoarece te scutesc de multe cheltuieli.

Urmareste reducerile si ofertele!

In mod cert, cele mai tentante oferte din hypermarket-uri sau magazinele pentru copii vor fi pentru tine cele de "1+1". Este o economie importanta sa poti plati un produs si sa il primesti pe al doilea gratis.

Cel mai adesea, ofertele de acest tip se regasesc la produsele de tipul scutecelor, laptelui praf, hainutelor, suzetelor, biberoanelor si a altor accesorii pentru cei mici. Nici reducerile din magazine nu sunt de neglijat. Analizeaza ofertele si vezi care iti surade cel mai mult.

Mergi la targurile cu produse pentru copii!

Si targurile cu produse pentru copii reprezinta o oportunitate de a cumpara cele necesare copiilor cu banuti mai putini si de a face, astfel, economii. Producatorii si brand-urile prezente la astfel de targuri se bat in oferte si reduceri, deci ai ocazia sa cumperi lucrurile necesare pentru gemenii tai, la preturi foarte mici.

Imprumuta cat de multe lucruri poti!

"Suna un prieten" este varianta cea mai eficienta cand vine vorba de a mai reduce din cheltuielile legate de cresterea si ingrijirea gemenilor. Este imposibil sa nu ai in jurul tau rude, prieteni, vecini, amici care au unul sau mai multi copii si care sa nu fie dornici sa te ajute donandu-ti sau imprumutandu-ti lucrusoarele de care copiii lor nu mai au nevoie.

Chiar daca nu au astfel de produse in dublu exemplar, nu este nicio problema. Le vei folosi pentru unul dintre copii, iar in acest fel reduci cheltuielile la jumatate.

Foloseste vouchere sau cupoane de reduceri!

Voucherele sau cupoanele de reduceri care impanzesc internetul au devenit un trend demn de luat in seama de parintii care vor sa economiseasca banuti. Ai ocazia sa cumperi haine, accesorii, jucarii si chiar servicii medicale pentru bebelusi si copii cu reduceri care ajung si pana la 90%.

Fa haine si jucarii homemade!

Creeaza, improvizeaza si foloseste-te de lucrurile din jurul tau pentru a mai inlocui o parte din lucrurile pe care trebuie sa le cumperi pentru copii. Poti crea manual foarte usor jucarii si haine pentru cei mici si poti improviza oricand un patut dublu din unul singur, cu ajutorul imaginatiei, indemanarii si al catorva materiale de constructie.

Ai gemeni? Cum ai reusit sa faci economii sau sa reduci cheltuielile? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire gemeni Crestere gemeni Accesorii gemeni Economii copii Economii parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre