6 efecte secundare ale epiduralei dupa nastere

/ / Modificat: 2019-03-14
6 efecte secundare ale epiduralei dupa nastere

Nu va voi minti, ma inchin in fata epiduralei. Dupa o nastere fara medicamente si una cu epidurala, aceasta injectie pentru mine este o magie. Dar exista riscuri, asa cum exista in cazul oricarei proceduri medicale.

Dupa nastere exista efecte secundare ale epiduralei, pe care o viitoare mamica ar trebui sa le cunoasca, pentru a fi pregatita.

Este important de observat ca, in general, epiduralele sunt o forma foarte sigura de ameliorare a durerii. Peste jumatate dintre femei primesc o epidurala in timpul travaliului, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).

Si, potrivit unui studiu publicat in "Jurnalul britanic de anestezie," riscurile sunt foarte mici. Undeva intre 1 din 6000 si 1 din 80.000 dintre femei vor avea fie probleme temporare, fie permanente legate de anestezie.

"Cele mai comune probleme nu sunt periculoase, ci dezamagitoare. Ceea ce inseamna ca nu exista morti, dar nu amelioreaza durerea asa cum te asteptai," spune dr. Gary Schwartz, doctor in proceduri interventionale si anesteziologie si director de gestionare a durerii acute la Centrul Medical Maimonides din Brooklyn, New York.

1. Ameliorare partiala a durerii

Schwartz afirma ca, ocazional, cateterul este plasat stramb sau se misca in timpul procedurii, iar durerea este ameliorata doar partial. El spune ca in aceste cazuri, femeia trebuie sa-i spuna medicului - este posibil ca acesta sa poata fi mutat.

2. Nicio ameliorare a durerii

S-ar putea intampla ca epidurala sa nu-ti amelioreze durerea asa cum ti-ai dori, mai ales in cazul pacientelor cu obezitate severa. Medicul spune ca, uneori, cateterul poate fi plasat accidental in tesutul subcutanat, nu in zona care trebuie, ceea ce impiedica ameliorarea durerii. Sfatul este acelasi - atentioneaza anestezistul.

3. Dureri de cap

Ocazional, s-ar putea sa ajungi la ceva numit PDPH sau dureri de cap postdural si se intensifica atunci cand un ac este introdus in zona coloanei vertebrale. Acest lucru face ca lichidul cerebral spinal sa se scurga in dura mater, care modifica nivelele de lichid si poate provoca o durere de cap cateva zile mai tarziu. Dr. Schwartz spune ca exista tratament pentru acest tip de cefalee.

4. Gust amar in gura

Ameteli, tiuieli in urechi sau gust amar in gura sunt posibile simptome de toxicitate anestezica, potrivit Departamentului de Sanatate. Dar dr. Schwartz spune ca medicii administreaza "doza de test", cu epinefrina (adrenalina) si lidocaina inainte de efectuarea injectiei epidurale, pentru a verifica daca produce toxicitate.

5. Febra

Medicul recomanda ca in cazul oboselii, febrei sau cefalei non-posturala sa fie anuntat doctorul, deoarece acestea ar putea fi simptome ale unei infectii.

6. Nasterea ar putea durea mai mult decat ai fi crezut

Exista mai multe faze ale nasterii, iar in primele momente de travaliu si tranzitie sunt afectati diferiti nervi. Dr. Schwartz afirma ca ai putea observa o reducere a durerii intre inceputul travaliului si dupa nastere, deoarece epidurala are mai mult efect asupra nervilor superiori, decat asupra grupului inferior, nervul sural, care este activ in timpul nasterii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epidurala nastere Anestezie epidurala Reactii adverse epidurala

Articole recomandate

Citeste si despre