Ce sa pui in bagajul copiiilor atunci cand ii lasi la bunici

/ / Modificat: 2022-04-11
Ce sa pui in bagajul copiiilor atunci cand ii lasi la bunici

Multi dintre noi, am avut perioade, cu precadere in timpul verii, cand parintii ne lasau pe la bunici. Daca si tu ai avut parte de asemenea experiente placute, este momentul perfect sa ti le reamintesti si, totodata, sa te adaptezi la vremurile actuale.

Care ar fi motivele pentru care sa-ti lasi copiii la bunici? Ei bine, poate vrei sa pleci cateva zile in vacanta, ai o perioada foarte dificila la munca sau iti doresti sa reamenajezi locuinta. In toate aceste situatii concrete, cu atat mai mult daca prichindeii au vacanta, poti apela cu incredere la bunici. Iata cateva lucruri esentiale pe care sa le pui in bagajul copiilor:

Articole vestimentare

Cu siguranta, hainele si incaltamintea reprezinta una dintre cele mai importante preocupari pentru tine, dar si pentru bunici. In principal, trebuie sa ai in vedere articole vestimentare adaptate anotimpului in care cei mici stau la bunici, insa este bine pui in bagaj si cateva articole extra.

In primul si primul rand, alege haine care se pot combina usor intre ele, astfel scapi din start de o posibila bataie de cap. In general, ai in vedere urmatoarele:

  • Lenjerie intima, precum si sosete pentru fiecare zi;

  • O pijama, poate cel mai bine doua;

  • Hanorace si, eventual, o geaca potrivita;

  • Tricouri, pantaloni, bluze sau camasi usor de combinat;

  • Cateva haine lejere pentru stat in casa seara sau cand e vremea ploioasa;

  • Alte accesorii pe le consideri utile, dupa caz: sapca, bretele, cleme pentru par etc.

In privinta incaltamintei, articolele se pot rezuma la o pereche trainica de adidasi, in plus fata de cei cu care pleaca incaltati, precum si niste papuci confortabili.

Cum bunicii au si ei o masina de spalat, pe care o vor utiliza mai mult ca sigur, lucrurile parca devin ceva mai linistitoare. Gasesc ei, cu siguranta, solutii si la eventuale situatii neprevazute.

Igiena si ingrijire personala

Ei bine, pe vremea copilariei tale nu erau atat de multe produse de ingrijire dedicate celor mici. Desi nu trebuie sa exagerezi prea mult cu ele, cateva tot trebuie sa ai in vedere. Prin urmare, pune in bagaj produse precum:

  • Pasta de dinti si periuta;

  • Samponul, gelul de dus sau sapunul preferat;

  • Servetele umede antibacteriene;

  • Creme sau alte produse utilizate in mod frecvent de cei mici acasa.

Jucariile preferate

In bagajul de calatorie, trebuie sa incluzi si jucariile preferate. Cu siguranta, cat e ziua de lunga, vor avea momente in care se vor bucura de prezenta lor. Asadar, nu te limita doar la o singura jucarie. Poate unele le vor cere chiar ei sa le aiba in bagaj, cum ar fi papusi de jucarie, insa la unele te poti gandi chiar tu. De exemplu, poate niste jucarii pentru nisip ar fi ideale pentru timpul petrecut afara.

Daca pana acum nu ai luat in calcul o trotineta, bicicleta sau role, acestea pot fi foarte utile in petrecerea timpului lor liber. Mai ar fi ceva important de pus in bagaj: cartile de povesti sau de activitati preferate, cum ar fi cele de colorat.

Mini trusa cu medicamente

Poate bunicii nu au acces rapid la o farmacie si, in orice caz, nu are rost sa ii stresezi cu ceva ce poti face tu. In plus, asa te asiguri ca cei mici au parte de cele mai recomandate produse farmaceutice.

Unele medicamente uzuale le au cu siguranta si bunicii, cum ar fi un paracetamol sau leucoplast, insa poti pune in bagaj o crema solara sau un spray anti-insecte. Desigur, pot fi si situatii mai speciale, cum ar fi administrarea unui antiobiotic sau tratament anume, cum ar fi cel pentru alergii. Spune-le bunicilor cand si cum sa le administreze copiilor.

Asadar, nu este deloc un lucru demodat sa iti lasi copiii la bunici, mai ales ca se vor bucura clipe placute impreuna, chiar daca mai fac, inevitabil, si mici nazbatii. In plus, daca bunicii stau la curte, in aer liber, cei mici vor putea sa se desfasoare in voie si sa invete lucruri interesante din activitatile de zi cu zi.

FOTO: Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunici copii

Articole recomandate

Citeste si despre