Idei pentru tatici, de petrecere a timpului cu fiicele lor

/ / Modificat: 2014-05-13
Idei pentru tatici, de petrecere a timpului cu fiicele lor

Problemele, grijile de la serviciu si stresul tind sa tina tot mai departe tatii de copiii lor in ziua de astazi, iar cei mici ajung sa creasca fara o figura parentala marcanta, de la care sa invete lucruri esentiale despre viata. Activitatile facute cu fiica nu se rezuma doar la joaca sau plimbari in parc, ci si la alte momente de calitate pe care merita sa le incercati impreuna pentru a o ajuta sa se dezvolte armonios!

Drumetii sau weekenduri in doi

Ideea de a petrece cateva zile doar cu fiica, departe de casa si de mama, poate fi intimidanta pentru un tatic. Se pare insa ca reprezinta o metoda care-i ajuta sa petreaca timp de calitate impreuna, sa se cunoasca mai bine si sa-si consolideze relatia. In plus, in drumetii, fetitele pot invata cate ceva despre ceea ce le place cel mai mult taticilor: sporturile.  

Seara de cinema acasa

Multi tatici nu-si pot imagina cum pot imparti un film cu fiica lor de doar cativa ani. Chiar daca este vorba doar de un film pentru copii sau desen animat, taticii sunt surprinsi sa descopere cat este de interesant sa auda concluziile la care ajung fetitele lor cu privire la anumite scene din acestea.

Copiii au intotdeauna o varianta proprie despre lucrurile care se petrec in film, iar taticii au posibilitatea de a-si cunoaste astfel mai bine fetitele si modul in care gandesc ele.

Jocuri video

Taticii tind adesea sa dea in mintea copiilor si sa adopte un comportament infantil, iar jucaria lor preferata ramane consola de jocuri video. Chiar daca pare o activitate ce poate fi realizata doar impreuna cu baietii, in realitate, fetitele par sa se descurce la fel, daca nu chiar mai bine, in a concura cu taticii in curse de masini, partide de tenis sau jocuri cu vampiri.  

Activitati sportive

Sporturile nu sunt doar pentru baieti, iar taticii trebuie sa stie ca pot imparti pasiunea pentru aceste activitati si cu fiicele lor. Indiferent ca este vorba de fotbal, tenis, baschet sau alt tip de sport, impartaseste cu fiica ta momente unice, luand-o la antrenamente, explicandu-i regulile si ducand-o la tot soiul de meciuri.

Este posibil sa nu fie interesata de aceste activitati, dar totodata, este posibil sa imparta cu tine aceste pasiuni si sa deveniti doi suporteri, dar si jucatori, de neintrecut.  

O zi la serviciu

Invita-ti copilul sa-ti fie asistent pentru o zi la serviciu. Pe langa faptul ca va permite sa petreceti momente de calitate impreuna, fetita reuseste sa afle mai multe despre tine si ocupatia ta. In acest fel, isi face o idee despre ce faci cand esti plecat de acasa foarte multe ore pe zi si o ajuta sa te cunoasca mai bine.

Joaca cu papusile

Asa cum fetita ta se poate transforma intr-un fotbalist de senzatie pe teren, si tu te poti transforma in cel mai bun tovaras de joaca pentru ea, chiar daca jucariile preferate sunt papusile. Poti deveni "prietena" ei cea mai buna, puteti servi ceaiul impreuna sau face cumparaturi pentru casuta papusilor.

Este o metoda prin care tu patrunzi, de data aceasta, in micul ei univers, in care ea se simte cel mai bine si care ii ofera posibilitatea de a se deschide mai mult in fata ta.  

Picnic in parc

Transformati banalele plimbari in parc in momente unice petrecute in doi. Luati cu voi un cos cu bunatati pregatite de mama, iar dupa ce va saturati de alergat, batut mingea sau jucat frisbee, intindeti o paturica si bucurati-va de gustarile pe care le aveti la pachet. Profita de ocazie pentru a o intreba mai multe despre grijile si pasiunile ei.

Gatit impreuna

Desi mama este bucatarul-sef al familiei voastre, nu ar fi rau ca, din cand in cand, sa-i facerti cate o surpriza si sa o asteptati cu masa pregatita atunci cand vine de la serviciu. Pe langa aspectul practic al acestei activitati, aveti ocazia de a va cunoaste mai bine si de a va distra copios modeland aluat pentru fursecuri sau prajiturele ori amestecand ingredientele pentru o salata delicioasa.

Ce alte activitati crezi ca mai pot imparti taticii cu fiicele lor si cum se mai pot distra impreuna? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati tata fiica Tatici fetite Relatie tata fiica Activitati tatici fetite Activitati distractive petrecere copii

Articole recomandate

Citeste si despre