7 lucruri pe care taticii ar fi vrut sa le stie despre sarcina

/ / Modificat: 2017-12-22
7 lucruri pe care taticii ar fi vrut sa le stie despre sarcina

Sarcina este o perioada uimitoare, frumoasa, unica, insa in acelasi timp este si o sursa de anxietate, de temeri atat pentru femeia gravida, cat si pentru viitorul tatic, pentru ca amandoi se tem de necunoscut. Insa daca tatii ar avea cateva cunostine despre aceasta calatorie umitoare, le-ar fi de mai mare ajutor partenerelor lor insarcinate si ar avea mai mult timp sa se bucure, in loc sa isi faca griji.

7 lucruri pe care taticii ar fi vrut sa le stie despre sarcina

Iata cateva lectii pe care unii tatici le-au invatat pe durata sarcinii partenerei lor si pe care ar fi vrut sa le stie de la inceput:

1. Esti mai pregatit decat iti imaginezi

Dupa ce afli ca vei deveni tatic, o sa simti, in afara de bucurie, teama. O sa pui la indoiala tot ceea ce stii despre acest subiect, tot ceea ce faci. Insa este firesc. Important este insa sa stii sa treci peste aceste momente ale intrebarilor si sa cauti raspunsuri.

Discuta cu partenera ta despre sarcina, fii alaturi de ea, mergi la medicul ginecolog impreuna cu ea si nu ezita sa ii pui intrebarile care te framanta. In final, totul va fi bine.

2. Fiecare sarcina este unica

In filme, un cuplu afla ca va avea un copil, apoi urmeaza greturile de dimineata ale femeii gravide. Ea va avea pofte, o sa inceapa sa manance unt de arahide, muraturi, o sa se ingrase. Apoi va veni si ziua in care se rupe apa, vor da fuga la spital, iar peste o ora copilul se naste.

"Sotia mea nu a avut greturi matinale, nu a mancat unt de arahide si a refuzat si muraturile, iar bebelusul a venit pe lume dupa aproximativ 24 de ore de la ruperea apei. Acum avem doi copii si am invatat ca fiecare sarcina este diferita. La prima sarcina, sotia a vrut sa nasca natural, fara sa i se administreze calmante. Ideea a fost repede abandonata cand i-a venit sorocul. Cititi carti, faceti cursuri, dar asteptati-va si la surprize. Rar merge conform planului", spune taticul James A., citat de parents.com.

3. Sunt momente cand nu poti sa ajuti

Un barbat trebuie sa stie ca pe parcursul sarcinii partenerei vor exista momente in care nu are cum sa ajute. Va fi acolo fizic, langa partenera sa, insa nu va putea sa ii ia acesteia durerile. De asemenea, trebuie sa fie pregatit si pentru clipe in care partenera isi doreste sa fie singura si nu trebuie sa iei acest lucru personal.

4. Atentie la ce gatesti, dar si la ce parfum folosesti!

"Cand sotia mea era gravida, am aflat ca era incredibil de sensibila la mirosuri. Sfatul meu este sa fii atent cu orice ar putea sa miroasa. Daca mancam ceva cu usturoi sau ceapa, la pranz, sotia mea avea nasul atat de fin, incat simtea asta si i se declansau greturi", spune un alt tatic, Airto Z.

5. Hyperemesis gravidarum nu este doar greata de dimineata

Unele femei pot suferi de Hyperemesis gravidarum, ceea ce inseamna ca starile de greata si varsaturi vor fi nu numai dimineata, ci pot fi pe tot parcursul zilei. Hyperemesis gravidarum este o forma severa de greturi si varsaturi.

6. Vorbeste despre emotii

Cei mai multi barbati nu vorbesc despre ceea ce simt, insa este bine ca ei sa poarte discutii despre ceea ce simt, atat pe parcursul sarcinii sotiei lor, cat si dupa venirea pe lume a nou-nascutului.

7. Nu uita de romantism

In timpul sarcinii, femeile nu se pot bucura de vinul de la cina, dar serile romantice nu trebuie sa dispara. Sunt importante momentele de romantism in doi, pentru ca dupa ce va veni bebelusul pe lume, timpul petrecut in doi va fi din ce in ce mai putin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri A deveni tata Despre sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre