Indemnizatia de maternitate

Noile reglementari pentru parintii cu copii nascuti in 2011: Indemnizatia de crestere a copilului in 2011; Indemnizatie de doar 1 an pentru mame, incepand cu 2011

Indemnizaþia pentru creºterea copilului a fost redusã cu 15%


Indemnizaþia pentru creºterea copilului a fost redusã cu 15%, dar nu mai puþin de 600 de lei.  Ministrul de Finanþe spune cã pentru indemnizaþiile pentru mame ar trebui luat în calcul salariul mediu pe ultimii doi ani ºi nu pe doar 12 luni ca în prezent. (Modificare aplicata de la 1 iulie 2010)

 

Ianuarie 2009:Indemnizatia de maternitate, plafonata la 4000 lei


NOUTATI despre legea mamelor: indemnizatia de maternitate, 85% din salariu.


Art. 118. - (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, in conditiile prezentei legi, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat.

Art. 119. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.

(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.

(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.

(4) In cazul in care copilul se naste mort sau moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.

Art. 120. - (1) Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 99.

(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Indemnizatie maternitate Concediu crestere copil

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul