Anticonceptionalele si sarcina. La cat timp pot ramane insarcinata?

/ / Modificat: 2013-05-06
Anticonceptionalele si sarcina. La cat timp pot ramane insarcinata?
Intrebare:

- As vrea sa va intreb ce perioada de timp trebuie sa treaca de la intreruperea anticonceptionalelor pana la aparitia unei sarcini. Am auzit de la alte persoane ca e riscanta o sarcina imediat dupa intreruperea tabletelor, intrucat s-ar putea ivi la fat probleme de tot felul, diferite anomalii, etc. Mentionez faptul ca am luat anticonceptionale timp de 7 ani.

Raspuns:

Anticonceptionalele sunt produse hormonale care aduc un surplus de hormoni organismului. Acest surplus este detectat de organism si astfel ovarul nu mai secreta el insusi hormonii sexuali, diminuandu-si functia; astfel se intrerupe si functia ovulatorie a ovarului, modalitate primordiala de realizare a contraceptiei. In momentul in care ati intrerupt administrarea de anticonceptionale nu consider musai necesara o pauza intre aeasta intrerupere si o viitoare sarcina.

In orice caz aceste produse sunt metabolizate rapid in organism ca dovada modificarile ce pot apare in momentul in care de exemplu uitati sa administrati o pilula (o data contraceptia nu mai este atat de sigura; in al doilea rand intreruperea de exemplu a administrarii acestor produse la mijlocul unei folii determina aparitia unei sangerari = sangerarea de privatie).

Exista posibilitatea ca ovarele sa-si reia mai greoi functia, insa, daca reusiti sa obtineti imediat acea sarcina, nu vad de ce sa nu o pastrati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anticonceptionale sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre