Anticonceptionalele si viitoarea sarcina

/ / Modificat: 2015-07-29
Anticonceptionalele si viitoarea sarcina
Intrebare:

- Iau Marvelon de 6 ani, timp in care am intrerupt de 2 ori in primii ani (1 luna). In rest nu am mai intrerupt administrarea lor. Ma simt bine, dar nu stiu daca nu ma va afecta in momentul in care ma voi decide sa raman insarcinata. Voi putea ramane insarcinata imediat, sau va trebui sa intrerup administrarea lor cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata pentru a nu afecta sanatatea fatului?

Raspuns:

Voi putea ramane insarcinata imediat sau trebuie sa intrerup administrarea anticonceptionalelor cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata pentru a nu afecta sanatatea fatului?

In privinta acestui subiect parerile medicilor sunt impartite: unii considera ca este necesara o pauza cam de 2-3 luni o data la doi ani, iar alti medici nu considera necesara aceasta pauza.



De altfel si producatorii de anticonceptionale afirma ca la utilizarea de COC (contraceptive orale combinate) nu este necesara pauza, acestea putand fi administrate pe termen lung. Astfel, daca dumneavoastra aveti nevoie in continuare de contraceptie si daca nu au aparut efecte secundare ale administrarii acestui tip de produse, atunci le puteti folosi in continuare, fara pauza.

Nu uitati si nu neglijati insa controalele periodice la medicul ginecolog (de doua ori pe an). Iar daca va hotarati la un moment dat sa intrerupeti administrarea anticonceptionalelor, retineti ca este bine ca aceasta intrerupere sa se faca numai la terminarea unei folii si nu la mijlocul ei, deoarece altfel pot aparea tulburari hormonale cu manifestari clinice nedorite.

Parerea proprie este ca o pauza macar la doi ani este bine venita atat pentru organism in general, cat si pentru ovare in mod special. Va  trebui sa nu uitati insa ca in perioada in care nu folositi anticonceptionale trebuie sa utilizati alte metode contraceptive pentru a evita o eventuala sarcina nedorita (prezervativele, metoda calendarului etc.).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anticonceptionale sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre