Anticonceptionalele pe termen lung duc la infertilitate?

Intrebare:

- Am 28 de ani si incerc sa raman insarcinata de un an. Problema mea este ca am urmat acum 2 ani un tratament impotriva chisturilor ovariene si acum 7 ani an luat anticonceptionale timp de 4 ani. Ce sanse credeti ca mai am, avand in vedere ca nu am avut nici un chiuretaj si nici o sarcina pana acum. Ultimul control ginecologic a depistat o mica rana la intrarea in vagin cauzata de spalarile mele intravaginale. Ecografia intravaginala si restul analizelor nu au depistat nici o alta problema.

Raspuns: 

Dupa tratamentul cu anticonceptionale timp indelungat, se poate intampla ca functia ovariana inhibata prin tratamentul hormonal, sa se reia mai incet dar in mod normal functionalitatea ovariana se restabileste in maxim cateva luni.

Asadar in cazul dumneavoatra un tratament cu anticonceptionale in urma cu 7 ani nu poate fi considerat raspunzator de o eventuala infertilitate. De asemenea este bine sa stiti ca unii medici considera necesare investigatii pentru infertilitate numai dupa 2 ani de incercari nereusite de a obtine o sarcina.

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul