Sa ramai insarcinata poate fi foarte simplu!

/ / Modificat: 2011-09-19
Sa ramai insarcinata poate fi foarte simplu!

Exista oare o metoda care sa iti indice care este perioada ta cea mai fertila? Afla mai multe despre metoda "DouaZile" de planning familial natural.


Exista oare o metoda care sa iti indice care este perioada ta cea mai fertila? Afla mai multe despre metoda "DouaZile" de planning familial natural.

O metoda simpla de stabilire a zilei din ciclul menstrual in care femeia este fertila a fost pusa la punct de expertii in fertilitate americani si italieni si publicata in cea mai prestigioasa revista medicala pe tema reproducerii din Europa, Human Reproduction.

Analizand secretia cervicala si timpul pana la graviditate obtinute dintr-un studiu multinational European - the European Study for Daily Fecundity- acestia au putut demonstra ca o relatie sexuala nu va avea drept rezultat fecundarea daca nu exista o umidifiere a vaginului in acea zi sau cu o zi inainte.



Tot ceea ce trebuie sa faca o femeie este sa observe daca exista o umidifiere la nivelul vaginului ce nu se asociaza cu menstruatia, o relatie sexuala sau o afectiune medicala. Femeile ce nu doresc sa ramana insarcinate ar trebui sa evite relatiile sexuale neprotejate in zilele in care exista aceasta umidifiere a vaginului.


Algoritmul, ce a fost formulat de Institul pentru Sanatatea Reproducerii de la Universitatea Georgetown, se cheama metoda DouaZile. Echipele de cercetare au analizat datele obtinute pentru a detecta relatia existenta intre prezenta de secretii notabile la nivelul vaginului si probabilitatea zilnica de a ramane insarcinata, in cicluri cand contactul sexual se petrecea intr-o anumita zi fata de momentul ovulatiei.

Metoda DuaZile difera de orice alta metoda de planning familial bazata pe evaluarea simptomelor prin aceea ca nu este necesara culegerea de informatii cu privire la caracteristicile mucusului cervical si la evolutia temperaturii corporale bazale. Aceasta metoda poate depasi in eficienta testele urinare scumpe, care pot sa rateze intervalul de fertilitate existent cu una sau doaua zile inainte de ovulatie.

Dr. David Dunson de la National Institute of Environmental Health Sciences din Carolina de Nord, ramura de biostatistica, considera ceasta metoda una eficienta, atat in identificarea zilelor fertile ale ciclului menstrual cat si pentru a preciza in care dintre acele zile sunt cele mai mari sanse de a ramane insarcinata. Este prima dovada directa ca secretiile cervicale sunt asociate cu o stare de fecunditate mai ridicata in fereastra de fertilitate.

Pentru cuplurile ce nu au probleme de fertilitate, practicarea sexului cu doua zile inainte de momentul ovulatiei, cea mai fertila zi a ciclului menstrual, probabilitatea de a avea un copil se dubleaza de la 0,18 (18%)- daca nu au aparut secretiile cervicale in ultimele doua zile la 0,33 (o treime) daca s-au evidentiat secretii cervicale.

Un cuplu normal care se abtine de la relatii sexuale in timpul zilelor etichetate drept fertile au o sansa de aproximativ 8% de a procrea pe parcursul unui an—comparativ cu un cuplu ce nu respecta acest sistem, care au o sansa de a procrea de 97%.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre