Ce trebuie sa fac sa raman insarcinata?

/ / Modificat: 2011-09-19
Ce trebuie sa fac sa raman insarcinata?
Intrebare:

- Am 24 de ani, iar in urma cu 2 ani ani am facut un avort; de atunci ma chinui sa raman insarcinata si nu mai reusesc. Avortul pe care l-am facut poate fi cauza? Ce imi recomandati? Voi mai putea ramane vreodata gravida sau ce ar trebui sa fac pentru a ramane gravida? Pentru ca si eu si sotul meu ne dorim acest lucru enorm de mult.

Raspuns:





 

Raspunsul concret la intrebarile dumneavoastra il puteti afla numai in momentul in care va decideti ca impreuna cu sotul sa va prezentati la o clinica specializata in infertilitatea cuplului, moment in care se decide protocolul diagnostic necesar identificarii cauzei infertilitatii cat si a conduitei terapeutice de urmat pentru a obtine rezultatul dorit, in cazul dumneavoastra, sarcina.



Chiuretajul uterin
la cerere, efectuat in scopul intreruperii unei sarcini, poate intr-adevar, prin aparitia unor complicatii grave (ca de exemplu sangerarile abundente de diverse cauze care necesita histerectomia in scop hemostatic), sa modifice viitorul obstetrical al femeii in cauza, insa, in mod obisnuit, un avort nu modifica starea de fertilitate a cuplului.



De asemenea, nerespectarea recomandarilor acordate de medicul curant - cu privire la administrarea antibioticelor profilactic dupa efectuarea acestei proceduri, si/sau asupra repausului fizic si sexual care trebuie mentinut minim trei saptamani - pot avea ca efect aparitia unor procese infectios-inflamatorii la nivelul organelor genitale interne (endometrita, anexita etc.), infectii care pot interfera cu fertilitatea feminina.

In afara proceselor infectioase, orice modificare inflamatorie la nivelul organelor implicate in reproducere poate determina aparitia unei sterilitati secundare.

Prezenta la un cabinet de specialitate reprezinta modalitatea practica de a modifica starea actuala si de a va orienta cu privire la posibilitatea obtinerii unei sarcinii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre