Mituri despre preconceptie

/ / Modificat: 2013-10-07
Mituri despre preconceptie

Miturile despre preconceptie vor fi primele de care te vei lovi atunci cand te hotarasti sa ai un copil. De la dorinta de a avea un copil si pana la inceperea demersurilor pentru a concepe, probabil ca vei trece printr-o perioada de documentare pentru a fi sigura ca visul de a avea un copil ti se va indeplini cat mai repede.

Foto: babymed.com

Iata care sunt cele mai intalnite mituri despre preconceptie si ce trebuie sa stii despre ele.

Infertilitatea apare doar la femei

Unul dintre miturile din cauza carora multe cupluri nu reusesc sa conceapa un copil este acela conform caruia doar partea feminina a cuplului este de "vina" pentru imposibilitatea de a concepe.

In timp ce cheltuiti bani, nervi si timp pentru a te testa pe tine in vederea gasirii problemei, este la fel de posibil (aproape 50% sanse) ca infertilitatea sa fie diagnosticata la partenerul tau.

Daca faci sex des, nu ai cum sa nu ramai insarcinata

Principiul conform caruia cu cat faci mai mult sex, cu atat iti cresti sansele sa concepi un bebe sunt false.

Poti sa intretii relatii sexuale zi si noapte, daca vreunul dintre voi are o problema de fertilitate care trebuie tratata, sarcina nu va aparea niciodata.

Femeile sub 35 de ani nu au probleme de fertilitate

Aceasta nu este o regula. Este adevarat ca sub varsta de 35 de ani, majoritatea femeilor trece printr-o perioada de varf a fertilitatii. Insa acest lucru este valabil doar in absenta altor afectiuni care pot interfera cu capacitatea de conceptie.

Trebuie sa faci sex in a 14-a zi a ciclului menstrual pentru a ramane insarcinata

Exista o preconceptie legata de momentul oportun in care sa faci sex pentru a-ti creste sansele de a ramane insarcinata.

Multi experti folosesc drept exemplu un ciclu menstrual regulat de 28 de zile, atunci cand doresc sa explice diverse probleme legate de ovulatie sau fazele unui ciclu menstrual. Printre acestea, mentioneaza ca ovulatia unui astfel de ciclu apare in a 14-a zi, cand este si momentul oportun pentru a intretine relatii sexuale si a ramane insarcinata.

Majoritatea femeilor iau ca atare explicatia si merg pe mana specialistilor, fara a se gandi ca poate ele nu au un ciclu regulat de 28 de zile, ci de mai mult sau mai putin, ceea ce inseamna ca trebuie sa ia in calcul alte metode pentru identificarea precisa a zilelor fertile.

Daca bei sirop de tuse, iti creste fertilitatea

Este adevarat ca guafenezina regasita in siropul de tuse subtiaza mucusul cervical si permite spermatozoizilor sa circule mai repede si sa fecundeze mai usor ovulul, insa asta nu inseamna ca esti mai fertila. Nu doar consistenta mucusului cervical este importanta pentru fertilitate, ci si cantitatea cu care este secretat de organism.

Fertilitatea este un proces mult mai complex, care implica o multime de aspecte medicale si nu se rezuma doar la sirop de tuse.

Reusesti sa concepi mai repede daca te relaxezi si lasi sa vina totul de la sine

Sigur ca se poate intampla asta, daca atat tu, cat si partenerul tau sunteti sanatosi si apti medical pentru a concepe un bebe. Acest lucru este valabil cu atat mai mult cu cat stresul este un factor care afecteaza fertilitatea.

Insa daca trece timpul, iar incercarile voastre de a concepe un copil se soldeaza cu esecuri, este indicat sa mergeti la medic, deoarece exista cauze pentru infertilitate mai importante decat stresul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex pentru conceptie Infertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre