Mituri despre incercarea de a ramane gravida

/ / Modificat: 2014-02-23
Mituri despre incercarea de a ramane gravida

art_preconceptie_mit_realitateMiturile tesute de-a lungul timpului in jurul incercarilor de a ramane gravida baga de multe ori viitorii parinti in sperieti.

Exista o multime de superstitii legate de modul in care poti sau nu sa concepi copilul, despre cum alegi sexul lui si mai ales cand si cum ramai mai usor gravida. Alunga miturile din calea indeplinirii visului de a concepe un bebe!

Pozitia in care faci sex este cea mai importanta cand vrei sa ramai gravida!

Fals! Chiar daca exista multe teorii conform carora daca stai cu picioarele sau cu fundul in sus (pozitia lumanare) dupa contactul sexual ramai insarcinata mai repede, ele nu au fost dovedite de speciialisti. Este insa adevarat ca pozitiile sexuale care favorizeaza penetrarea adanca sunt cele mai indicate.

art_baiat_fata_sex_copilPoti alege sexul copilului atunci cand incerci sa ramai insarcinata!

Fals! Toate metodele de alegere a sexului copilului inainte de conceptie sunt teorii simple, fara fundament stiintific. Fie ca te iei dupa luna, zodie, numerologie sau alte stiinte oculte care iti "dezvaluie" cea mai buna perioada de conceptie a copilului, acestea nu iti asigura un rezultat precis.

Cele mai multe "potriviri" ale sexului bebelusului cu dorinta parintilor sunt intamplatoare si nu rezultatul unor calcule mistice facute de luna si stele.

Daca dai cu matura sub pat, nu ramai gravida!

Fals! Aceasta este numai una dintre superstitiile care exista in jurul tentativelor de a ramane insarcinata. Sunt mituri populare, babesti care spun ca daca dai cu matura, tii in casa anumite plante sau faci alte lucruri nu vei reusi sa concepi bebelusul mult dorit. Sunt doar fabulatii, fara o baza reala.

Daca atingi/freci burtica unei gravide, ramai insarcinata mai repede!

Fals! Acesta este un alt mit legat de conceperea bebelusului. Se spune ca daca vezi o gravida si ii atingi sau freci burtica, atunci sarcina "se ia" si reusesti sa ramai mai repede gravida. Nu te increde prea mult in aceasta metoda. Mai indicat este sa mergi la medic si sa vezi care sunt cauzele care te impiedica sa ai un bebelus.

art_fertilitate_dieta_alimentatieAlimentele pe care le mananci in timpul conceptiei decid sexul copilului!

Fals! Este adevarat ca exista unele alimente care pot sa iti sporeasca fertilitatea sau sa o impiedice, dar in niciun caz care sa determine sexul copilului.

Se zvoneste prin targ ca daca mananci carne rosie si gustari sarate (muraturi, saratele, biscuiti etc.) si alimente procesate, ai mai multe sanse sa faci un baiat.

Iar daca mananci ciocolata si alimente dulci vei avea o fetita. Acestea sunt niste ineptii, spun specialistii. Ei chiar ironizeaza pe ideea aceasta si sustin ca daca te iei dupa si mananci si unele si altele inseamna ca ar trebui sa iasa gemeni fraternali (fata si baiat).

mituri_conceptie_bebe_ziuaVei ramane gravida mai repede daca faci sex ziua, cu luminile aprinse!

Fals! Momentul oportun pentru sex depinde mai mult de perioada ovulatiei, decat de momentul din zi in care intretii relatii sexuale. Este adevarat ca temperatura bazala ar putea coincide cu acest moment al zilei, dar nu este o regula.

Chiar daca mai multe studii arata ca barbatii au o cantitate mai mare de sperma dimineata, nu exista dovezi care sa dovedeasca ca ar favoriza in vreun fel conceptia. Si cu atat mai putin nevoia de lumini aprinse.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concepere bebelusi Pozitii sexuale conceptie Alegere sex copil Conceptie Preconceptie Perioada fertila ovulatie

Articole recomandate

Citeste si despre