Cum faci sa ramai insarcinata mai repede?

/ / Modificat: 2017-06-15
Cum faci sa ramai insarcinata mai repede?

A concepe un copil poate fi extrem de simplu, atata timp cat intelegi si respecti regulile de baza in conceptie.

Mit si adevar despre sporirea fertilitatii

Multe sfaturi se propaga atat printre vecini si cunostinte, cat si prin canale media sau specialisti privind imbunatatirea si maximizarea fertilitatii pentru o conceptie rapida. Unele dintre ele sunt bune de urmat, altele insa sunt doar mituri care dezamagesc in final.

Mamicile din Comunitatea Copilul.ro s-au confruntat si ele cu aceasta problema si au incercat sa ofere cele mai bune recomandari cu privire la sporirea fertilitatii si indeplinirea visului de a avea un bebelus. Iata ce spun ele:

Trebuie sa renunti din timp la anticonceptionale

Salaicristina: "Asteapta 6 luni de cand ai intrerupt anticonceptionalele. O prietena de-a mea a ramas insarcinata la numai 4 luni dupa ce a intrerupt anticonceptionalele si bebele ei a iesit cu malformatii. Copilul are 2 ani, dar nu poate sa stea nici in fund si in picioare nu are voie deloc. Mai bine asteapta 6 luni dupa intreruperea anticonceptonalelor." 

Exista mai multe speculatii in acest sens: in timp ce unii medici sustin ca nu exista niciun pericol in a ramane insarcinata imediat dupa terminarea pastilelor contraceptive, altii avertizeaza in acest sens asupra unor riscuri la fat. Cel mai bine este sa astepti totusi un timp dupa terminarea lor, pentru a fi sigura ca nu vor exista complicatii.

Perna sub fund pentru pastrarea spermei in vagin

Savuanamaria: "Pentru a face bebe de obicei se "foloseste" pozitia clasica... cu o perna sub fund, iar dupa contact stai in pozitia de lumanare sau cu bazinul cat mai ridicat timp de aproximativ 15 minute. Eu asa fac."

Dupa contactul sexual medicii recomanda sa ramai in pozitie culcata cam 25-30 minute cu o perna sub bazin si picioarele in sus. Este adevarat ca daca reusesti sa mentii mai mult timp sperma in vagin, sansele ca un spermatozoid sa fecundeze ovulul cresc, dar nu este o conditie obligatorie.

Vitamine care sporesc fertilitatea

Exista intr-adevar vitamine care sporesc fertilitatea si care, in plus, ajuta la fixarea si dezvoltarea optima a sarcinii. Mamicile din comunitatea Copilul.ro ne ofera raspunsuri in acest sens.

Angelcri: "Si eu am incercat mai bine de un an sa raman insarcinata. Cineva mi-a spus si mie de acidul folic. Am luat vreo 2 luni si am reusit."

Mmonikamm: "Sunt 2 vitamine cu un rol esential in stimularea fertilitatii masculine si feminine: Vitamina C si Vitamina E.

Pentru barbati se recomanda vitamina C. La barbatii cu deficienta de Vitamina C, celulele care formeaza sperma se lipesc unele de altele si astfel spermatozoizii nu pot ajunge la ovul.

La femei sunt de evitat dozele mari de Vitamina C. Vitamina C in cantitati mari usuca secretiile din vagin, lucru care ingreuneaza mobilitatea spermatozoizilor catre ovul.

Vitamina E este un antioxidant puternic si este benefica si la barbati si la femei. Aceasta vitamina are un rol semnificativ in productia de spermatozoizi. Vitamina E se ia numai la recomandarea medicului. Poate avea repercusiuni daca se administreaza impreuna cu medicamente care coaguleaza sangele."

Sex in a 14-a zi a ciclului menstrual

Multe femei care incearca sa ramana insarcinate pleaca urechea la absolut tot ce li se comunica. Daca mai multe mamici spun ca in ziua a 14-a a ciclului trebuie sa faci acest lucru, atunci si cele mai neexperimentate femei, dar dornice de a avea un bebe, vor face la fel.

In realitate, perioada de ovulatie difera de la o femeie la alta si apare sau nu in functie de problemele cu care se confrunta acestea din punct de vedere medical. Ovulatia variaza de la luna la luna in functie de mai multi factori. Sunt foarte rare situatiile in care ovulatia este ceas. Intr-adevar ziua 14 este optima pentru femeile care au un ciclu stabil si regulat de 28 de zile lunar.

De aceea, trebuie aplicate toate metodele de monitorizare a ovulatiei enumerate un pic mai jos.

Remedii naturiste care sporesc fertilitatea

Vizavi de acest subiect Corinuka, una dintre membrele comunitatii noastre sustine:

"Nu exista trucuri, copilul vine cand vrea el, m-am lamurit si eu, doar am 36 de ani... Cred ca secretul consta in relaxare, sa uiti de stres si sa te iubesti cu sotul tau cand va vine, nu conform ovutiei! (...) pun mai jos niste remedii naturiste folosite de aspirantele la bebe de pe acest forum care au ajutat multe femei sa devina mamici:

cocktail cu: napraznic, coada soricelului si galbenele din ziua 1 pana in ziua 12-13 de CM, pentru un CM de 28 de zile (restul se adauga in functie de numarul de zile); se pune cate o lingura din fiecare la un litru de apa, din ziua urmatoare ovulatiei se bea ceai de cretisoara, cate 1-2 cani pe zi (si mai multe, cine poate);

• trei luni neintrerupt - extract de mladite de zmeur pentru reglare hormonala;

• trei luni neintrerupt - Vitex Fruit pentru reglare hormonala;

• ulei de peste (ulei de somon cu omega 3 de la Doppel Hertz care are si putina vitamina E - 12 mg) - 2 capsule/zi;

• cresterea testosteronului: tribulus terestris, Se + Zn si ginseng rosu, care se administreaza asa cum scrie in prospect;

• dusuri reci la barbati o data pe zi;

• alimente cat mai organice, eliminarea E-rilor, pesticidelor, conservantilor, prajelilor;

• cat mai multe sucuri naturale facute in casa (fructoza hraneste).

                Descopera mai multe recomandari intrand la topicul Ce pot face sa raman insarcinata?

                Afla perioada fertila!

                Nu in orice moment al lunii poti concepe! Cea mai favorabila perioada este cea in care apare ovulatia.

                Cum iti poti da seama cand este momentul potrivit sa faci sex pentru a concepe un copil?

                 folosind un calculator pentru a afla perioada fertila a lunii

                 stabilind un calendar personal zilnic pentru a-ti stabili cu exactitate zilele fertile in care ai ovulatie;

                 masurand temperatura corporala bazala;

                 monitorizand mucusul cervical;

                 verificand pozitia cervicala.

                        Fa sex regulat

                        Daca faci sex cam de doua-trei ori pe saptamana, in mod constant, atunci vei nimeri cu siguranta si zilele in care esti fertila. In acest fel te vei asigura ca indeplinesti conditia de a face sex in momentul oportun pentru conceptie.

                        Daca faci sex zilnic in perioada apropiata aparitiei ovulatiei ai sanse mai mari sa concepi, spun specialistii!

                        Cuplurile sanatoase pot face sex de cate ori doresc, fara a exista o limita maxima in acest sens! Daca nu prezinta nicio alta problema de sanatate care sa stea in calea fertilitatii, nu este nevoie pentru un cuplu decat de sex pentru a face copii!

                        Adopta un stil de viata sanatos

                        alimente-sanatoase

                        Exista cateva reguli principale pe care trebuie sa le respecti cu privire la stilul de viata sanatos:

                         mentine-te in tiparele greutatii normale pentru varsta si inaltimea ta;
                        • fa miscare de cate ori ai ocazia, chiar si zilnic;
                        • mananca sanatos;
                        • mentine stresul sub control.

                              Pune la punct un plan al preconceptiei

                              Trebuie sa ai in vedere, inainte de a ramane insarcinata, mai multe lucruri vizavi de starea ta de sanatate. Acestea te-ar putea ajuta sa concepi mai repede un copil daca le ai bifate in planul tau de preconceptie.

                              Acidul folic joaca un rol esential in dezvoltarea unei sarcini sanatoase. Un astfel de supliment, luat zilnic cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata, reduce multe riscuri care pot aparea imediat dupa conceptie.

                              Renunta la alcool si la fumat

                              Tutunul modifica mucusul cervical, impiedicand spermatozoizii sa ajunga la ovul si sa instaleze sarcina.  Fumatul creste de asemenea riscul de avort spontan, astfel ca bucuria vestii aparitiei unei sarcini ar putea fi curmata rapid!

                              Si alcoolul are efecte dezastruoase favorizand infertilitatea.

                              Nu lua medicamente fara avizul medicului

                              Unele femei considera ca daca pot cumpara medicamente fara prescriptie medicala nu exista niciun pericol si nu le afecteaza fertilitatea! Unele medicamente pot interfera cu capacitatea de a concepe copii, chiar daca sunt extrem de uzuale si nu necesita recomandarea medicului.

                              Sfatuieste-te intotdeauna cu medicul tau in privinta administrarii medicamentelor atunci cand vrei sa ramai insarcinata!

                              Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

                              Taguri Fertilitate Maximizare fertilitate Preconceptie

                              Articole recomandate

                              Citeste si despre