Oligomenoreea, tratamente naturiste

/ / Modificat: 2013-11-27
Oligomenoreea, tratamente naturiste

Oligomenoreea este o tulburare a ciclului menstrual care se defineste prin menstruatii in cantitati mici la intervale foarte mari. Pentru o echilibrare a duratei si frecventei ciclului menstrual majoritatea femeilor se orienteaza si catre tratamente naturiste, menite sa readuca ciclul menstrual pe "calea cea buna" a sanatatii tale.

Aceasta problema afecteaza o multime de femei punand in pericol sansele de a concepe un copil, dar si sanatatea lor. De cele mai multe ori aceasta apare ca rezultat al unui stil de viata dezorganizat si supus unui stres permanent, iar alteori are cauze fiziologice obligatoriu de investigat si de tratat. Exista totusi si ramura homeopata si naturista care se dedica tratarii oligomenoreei cu ajutorul bogatiei naturii.

Comunitatea Copilul.ro s-a unit impotriva acestei tulburari si a reusit sa adune laolalta cateva metode naturiste prin care aceasta sa fie combatuta. Mamicile noastre au testat si au povestit care dintre metode este cea mai indicata si nu prezinta niciun efect secundar.

  • Vitex Agnus Castus - fruct care ajuta in tratatea tulburarilor de ciclu menstrual ( poli sau oligomenoreea);

  • Tinctura de marar plus naprasnic – se ia timp de 21 de zile de cate 3 ori pe zi;

  • Tinctura de coada soricelului – 30 de picaturi de 3 ori pe zi;

  • Amenti de salcie – o doza contine de regula extract glicerohidroalcoolic diluat 1 DH din amenti feminini proaspeti de salciel se administreaza o doza de 3 ori pe zi, diluata in apa inainte cu 15 minute de mesele principare.

Alte tratamente naturiste recomandate in tratarea oligomenoreei

  • Canepa – ceai facut din 2 lingurite de seminte de planta si 250 ml apa; se consuma 3 cani de ceai zilnic ;

  • Fenicul – se consuma sub forma de ceai, dar se foloseste si extern la spalaturile vaginale; amestecul se prepara din 2 lingurite de seminte puse intr-un litru de apa fiarta si se lasa 15 minute la infuzat; se fac spalaturi de 2 ori pe zi, dar se beau si 3 cani zilnic.

  • Galbenele – au rolul de a regla ciclul menstrual si de a calma durerile; pentru consum intern se foloseste tinctura de galbenele formata din 30 de picaturi puse in 100 ml de apa – se bea acest amestec de 3 ori pe zi; tinctura se poate cumpara de la magazin sau se poate prepara in casa din 100 g planta bine maruntita si 500 ml alcool alimentar de 70 de grade;

  • Seminte de secara – se aleg doar semintele incoltite care se consuma in cura de 30 de zile a cate 100 g pe zi;

  • Zmeur – eficient in tratarea tulburarilor de ciclu menstrual; se administreaza 30 de picaturi de extract de zmeur dizolvate intr-un pahar cu apa; aceste amestec se consuma de 3 ori pe zi;

  • Sunatoare – se consuma sub forma de ceai simplu si se beau 3 cani pe zi; acesta se prepara din 1 lingurita de flori maruntite la 250 ml de apa clocotita – lasat la infuzat timp de 10-15 minute; amestecul ajunge pentru o singura cana;

  • Salvie – ajuta la reglarea ciclului menstrual neregulat, precum si la alte afectiuni ginecologice; se poate administra sub forma de tinctura sau infuzie sau sub forma de pulbere, 1 gram de 4 ori pe zi, pentru perioade mai lungi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oligomenoree Oligomenoree Tratament

Articole recomandate

Citeste si despre