Sotul meu are probleme de fertilitate!

/ / Modificat: 2015-04-09
Sotul meu are probleme de fertilitate!
Intrebare:

- De aproape un an eu si sotul meu incercam sa concepem un copil. Numai ca nu prea ne-a reusit. Sotul meu si-a facut o spermograma si intr-adevar rezultatul nu a fost satisfacator: doar 8 milioane spermatozoizi din care 25% sunt buni, mobili, restul se misca pe loc sau sunt morti. A fost la un medic si i-a spus ca are o raceala la prostata si astfel a urmat un tratament care ne-a cam costat ceva. Imbunatatiri au fost doar pentru putin timp - cam 1 luna (isi recuperase jetul si nu mai mergea des la baie). Acum va merge sa mai faca o spermograma. Dar daca rezultatul e la fel ca inainte, iar o luam de la capat cu un tratament care "nu da roade"? Sotul meu practica culturismul de 6 ani. Si se spune ca ei au probleme cu fertilitatea. Culturismul ar putea fi motivul numarului mic de spermatozoizi si imobilitatii lor? Chiar daca multe cupluri se plang de aceeasi problema, sper din tot sufletul sa-mi dati un raspuns sa stiu daca renuntarea la acest sport ne va ajuta in conceperea unui copil. Cu mult respect, C!

Raspuns:

Intrebare

De aproape un an eu si sotul meu incercam sa concepem un copil. Numai ca nu prea ne-a reusit. Sotul meu si-a facut o spermograma si intr-adevar rezultatul nu a fost satisfacator: doar 8 milioane spermatozoizi din care 25% sunt buni, mobili, restul se misca pe loc sau sunt morti. A fost la un medic si i-a spus ca are o raceala la prostata si astfel a urmat un tratament care ne-a cam costat ceva. Imbunatatiri au fost doar pentru putin timp - cam 1 luna (isi recuperase jetul si nu mai mergea des la baie). Acum va merge sa mai faca o spermograma. Dar daca rezultatul e la fel ca inainte, iar o luam la capat cu un tratament care "nu da roade"? Sotul meu practica culturismul de 6 ani. Si se spune ca ei au probleme cu fertilitatea. Culturismul ar putea fi motivul numarului mic de spermatozoizi si imobilitatii lor? Chiar daca multe cupluri se plang de aceeasi problema, sper din tot sufletul sa-mi dati un raspuns sa stiu daca renuntarea la acest sport ne va ajuta in conceperea unui copil. Cu mult respect, C!

Intr-adevar, spermograma este cu totul nesatisfacatoare, deoarece 25 % spermatozoizi buni nu inseamna 25 % sanse de fecundare, ci mult mai putin. Nu este cu totul exclus, desi este improbabil sa fie culturismul de vina. Mai plauzilbila este varianta unei afectiuni de prostata. 

Problemele prostatei pot fi cauza problemelor de fertilitate masculina. Rezultatul unei spermograme la care 25% dintre spermatozoizi sunt buni nu inseamna 25% sanse de fecundare, ci mult mai putin.

Dupa ce problema prostatei se rezolva si dupa o cura de substante care cresc fertilitatea masculina, cura care dureaza 2 sau 3 luni, este bine sa repete spermograma. 

Eventual veniti si la un consult de acupunctura, care poate ajuta mult in astfel de cazuri. Sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Barbat fertilitate Infertilitate barbati Infertilitate Concepere copil

Articole recomandate

Citeste si despre