8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre infertilitate

/ / Modificat: 2016-06-16
8  lucruri pe care trebuie sa le stii despre infertilitate

Stii ca infertilitatea sta in calea visului tau de a avea un bebelus. Mai stii ca poate fi o problema destul de greu de infruntat in cuplu si ca este un proces lung care te poate sfarsi de puteri si sperante. Insa mai sunt cateva lucruri pe care e bine sa le stii si in capcana carora nu ar trebui sa cazi niciodata!

Nu trebuie sa incerci sa invinuiesti pe cineva!

Este posibil ca dupa aflarea diagnosticului sa te simti vinovata in cazul tu suferi de o problema de fertilitate sau sa il invinuiesti pe partenerul tau daca el este cel depistat cu ea. Este cel mai nociv lucru pe care il poti face - pentru tine, pentru el si pentru familia voastra. Nu incerca sa cauti tapi ispasitori unde nu este cazul. Fiti alaturi unul de altul si infruntati problema ca un cuplu unit.

Daca simti nevoia sa plangi, fa-o!

Analizele, testele si incercarile esuate de a ramane insarcinata pun o mare presiune asupra starii tale emotionale si te pot coplesi.

Sa nu ai impresia niciodata ca plansul este un semn de slabiciune. Fa-o, daca simti nevoia! Este o metoda de descarcare care te poate ajuta sa mergi mai departe. Refularea sentimentelor si trairilor pe care le ai iti afecteaza viata emotionala si sanatatea.

Foto: young.net.in

Cauta medicul care ti se potriveste!

Veti fi nevoiti sa frecventati probabil multe cabinete pentru a restabili fertilitatea cuplului si a putea ramane insarcinata. Primul criteriu pe care-l ai in vedere cand alegi medicul specialist in probleme de fertiliate este reputatia sau succesul pe care il are.

Insa acestea nu sunt suficiente. Daca simti ca nu poti crea o legatura cu medicul tau, daca nu te simti relaxata in preajma lui si te face sa simti inhibata si tensionata, trebuie sa il schimbi, oricat de ilustru ar fi el in ceea ce face.

Alege tratamentul care ti se potriveste, nu cel care este cel mai de succes!

Exista mai multe variante pentru tratarea infertilitatii si, mai multe optiuni la-ndemana atunci cand problema este mai grava decat crezi - tehnici de reproducere umana asistata, adoptie etc. Nu trebuie sa alegi solutia care este considerata cea mai buna, de succes si la moda, ci sa optezi pentru ceea ce ti se potriveste tie si partenerului tau.

Nu esti singura!

Poate ca ai impresia ca toate lucrurile ti se intampla numai tie si ca nu ai pe cine sa te bazezi, dar uita-te in jurul tau. Toti cei de langa tine sunt dispusi sa iti fie alaturi si sa iti ofere sprijinul sa treci prin acest moment dificil din viata ta. Trebuie doar sa ii lasi!

Infertilitatea poate tine familia unita si intari relatia de cuplu!

Greutatile si problemele sunt cele care aduna laolalta fortele intregii familii. Toti sunt dispusi sa puna umar langa umar si sa construiasca pentru tine cel mai solid pod pentru a trece peste aceasta prapastie din viata ta. Si cuplul tau se poate suda foarte tare in astfel de momente.

Trebuie sa iti ajustezi asteptarile!

Exista o preconceptie care sustine ca dupa ce te-ai indragostit si te-ai casatorit este si timpul sa ai un bebelus, iar spre nefericirea ta constati ca acesta nu vine. Dar nu trebuie sa fii atat de stricta in asteptarile tale si sa mai lasi si timpul sa decida, nu numai tu! Si stresul este o piedica in calea fertilitatii!

Economiseste bani!

Cheltuielile pentru tratamentele de fertilitate sunt foarte costisitoare, asa ca trebuie sa fiti pregatiti cu o suma destul de generoasa inca de dinainte de a incepe procedurile, pentru a te asigura ca nu intampini greutati pe parcurs.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente fertilitate Infertilitate cuplu Infertilitate femei Infertilitate barbati Infertilitate Cauze infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre