Oligospermia

/ / Modificat: 2007-03-15
Oligospermia
Intrebare:

- Sotul meu are oligospermie si a urmat un tratament cu miopeptid, trei luni de zile injectii: in prima luna, cate una la doua zile si urmatoarele doua luni cate una la trei zile. In urma acestui tratament, spermograma a iesit groaznica (cat am inteles eu din rezultat)! Testul facut inainte de tratament indica 10000/ml. Stiu ca si asa sunt foarte putini, aproape inexistenti, dar parca mai aveam o speranta, iar acum... Credeti ca e cumva gresit rezultatul?

Raspuns:


 In primul rand va recomand sa consultati un medic androlog, acesta fiind mult mai in masura sa edifica cauza acestor modificari ale spermogramei, si deci sa stabileasca si o conduita terapeutica eficienta.


Exista insa tulburari ale spermogenezei si implicit modificari ale spermogramei ale caror cauze raman necunoscute, tratamentul acestora fiind mult mai dificil si fara certitudinea de rezolvarii favorabile a afectiunii; chiar daca terapia instituita este conforma cu rezultatul spermogramei si conduita terapeutica este corect coordonata.

Pana la prezenta dumneavoastra la un cabinet de specialitate va pot recomanda pentru sotul dumneavoastra o modificare a stilului de viata in sensul folosirii in alimentatie a cat se poate de multe produse naturale, sa incerce sa elimine stres-ul de orice natura din viata cotidiana, de asemenea, relatiile sexuale sa fie spatiate (cel putin pentru o vreme) la o distanta de 3-5 zile.



Consumul produselor bogate in fierfosfor si zinc poate imbunatatii rezultatul unei viitoare spermograme. Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu 

  • Detalii specialist
  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Oligospermie Fertilitate barbati

    Articole recomandate

    Citeste si despre