Oligospermia

Intrebare:

- Sotul meu are oligospermie si a urmat un tratament cu miopeptid, trei luni de zile injectii: in prima luna, cate una la doua zile si urmatoarele doua luni cate una la trei zile. In urma acestui tratament, spermograma a iesit groaznica (cat am inteles eu din rezultat)! Testul facut inainte de tratament indica 10000/ml. Stiu ca si asa sunt foarte putini, aproape inexistenti, dar parca mai aveam o speranta, iar acum... Credeti ca e cumva gresit rezultatul?

Raspuns:


 

In primul rand va recomand sa consultati un medic androlog, acesta fiind mult mai in masura sa edifica cauza acestor modificari ale spermogramei, si deci sa stabileasca si o conduita terapeutica eficienta.

Exista insa tulburari ale spermogenezei si implicit modificari ale spermogramei ale caror cauze raman necunoscute, tratamentul acestora fiind mult mai dificil si fara certitudinea de rezolvarii favorabile a afectiunii; chiar daca terapia instituita este conforma cu rezultatul spermogramei si conduita terapeutica este corect coordonata.

Pana la prezenta dumneavoastra la un cabinet de specialitate va pot recomanda pentru sotul dumneavoastra o modificare a stilului de viata in sensul folosirii in alimentatie a cat se poate de multe produse naturale, sa incerce sa elimine stres-ul de orice natura din viata cotidiana, de asemenea, relatiile sexuale sa fie spatiate (cel putin pentru o vreme) la o distanta de 3-5 zile.


Consumul produselor bogate in fier, fosfor si zinc poate imbunatatii rezultatul unei viitoare spermograme. Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


 • Detalii specialis t

 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Calculeaza perioada fertila

  Data ultimei menstruatii:

  Durata ciclului menstrual:

  zile

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul