7 alimente care sporesc fertilitatea barbatilor

/ / Modificat: 2014-11-20
7 alimente care sporesc fertilitatea  barbatilor

Alimentatia este esentiala in sporirea fertilitatii. Alimentele pentru fertilitatea barbatilor sunt cele care aduc o contributie importanta la imbunatatirea calitatii, cantitatii si motilitatii spermei.

Lichidul seminal este esential in conceptie. Cu cat este intr-o "forma" mai buna, cu atat exista sanse mai mari sa aveti un bebelus frumos mai repede. Iata cateva alimente care influenteaza fertilitatea barbatilor!

Stridiile

Stridiile sunt o sursa extraordinara de zinc, care este esential in fertilitatea barbatilor. Acesta contribuie la dezvoltarea si maturizarea spermei si influenteaza si nivelul de testosteron. Are un rol crescut in imbunatatirea cantitatii si calitatii spermei.

Ovazul

Daca partenerul tau mananca o farfurie de cereale (cu ovaz) zilnic, atunci fertilitatea lui creste semnificativ. Ovazul este o sursa bogata de fibre, proteine, vitamina E, fier, magneziu si alti nutrienti importanti pentru ferilitatea masculina. In plus, mai contine si vitamina B sau acid folic, care are efecte benefice nu numai la femei, ci si la barbati.

Rosiile

Rosia contine licopen si are capacitatea de a preveni deteriorarea celulelor spermei. Consumul regulat de rosii protejeaza importiva cancerului de prostata si favorizeaza sanatatea acesteia, care este esentiala in producerea spermei. Vitamina C, acidul folic si potasiul fac si ele parte din compozitia rosiei si ajuta barbatii sa fie mai fertili.

Pepenele rosu

Este unul dintre cele mai recomandate alimente pentru sanatatea aparatului reproducator masculin. La fel ca rosiile, pepenele rosu contine licopen care imbunatateste si favorizeaza procesul de producere a lichidului seminal. Acesta contine si citrulina, ce actioneaza ca un medicament pentru combaterea disfunctiei erectile. Imbunatateste circulatia sangelui la nivelul penisului si favorizeaza erectia.

Avocado

Avocado este bogat in vitamina B6 care are rolul de a regla nivelurile hormonale din corp. Acesta ajuta si la cresterea productiei de hormoni la barbati. Un nivel echilibrat de hormoni asigura sanatatea spermei. In plus, fructul mai contine antioxidanti esentiali care protejeaza celulele spermei, la fel ca si acizi monosaturati, extrem de importanti pentru sanatatea ei.

Somonul

Somonul este un tip de peste bogat in acizi grasi esentiali care joaca un rol esential in activitatea hormonala a barbatilor. Acizii ajuta la formarea prostaglandinelor in organism. Acestea contribuie la productia hormonilor.

Somonul mai contine si proteine, niacina, vitamina B12, B6, magneziu si alte vitamine si minerale vitale pentru productia de sperma sanatoasa.

Consumul de peste nu trebuie sa depaseasca 2 portii saptamanale.

Rodia

Este unul dintre cele mai bogate fructe in antioxidanti si are o multime de beneficii asupra sanatatii spermei. Specialistii sustin ca un consum regulat de rodii sau de suc din aceste fructe imbunatateste calitatea si motilitatea spermei si combate problemele care pot aparea la acest nivel. Antioxidantii au efectul de a preveni afectarea spermei de radicalii liberi din mediu. Combate disfunctia erectila la barbati si isi aduce contributia in imbunatatirea erectiei acestora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente fertilitate barbati Alimente fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre