Vrei sa ramai insarcinata? 5 schimbari pe care ar trebui sa le faci in alimentatia ta acum

/ / Modificat: 2018-06-28
Vrei sa ramai insarcinata? 5 schimbari pe care ar trebui sa le faci in alimentatia ta acum

Nu exista femeie care sa nu isi modifice obiceiurile alimentare atunci cand este insarcinata. Toate schimbarile care apar in planul zilnic de nutritie se produc din dorinta de a creste un copil sanatos. Atunci cand afli ca urmeaza sa aduci pe lume un copil, brusc dai mai multa atentie alimentelor pe care pana atunci poate ca le-ai ignorant, alte alimente devin pur si simplu indezirabile sau interzise si stilul tau de viata obisnuit sufera si el modificari.

Exista insa o legatura stransa intre alimentatie si fertilitate, atat in ceea ce priveste femeile, cat si barbatii, asa ca daca tu si partenerul tau planuiti sa va mariti familia, nu asteptati pana ramai insarcinata ca sa faci schimbari in alimentatia voastra, ci adopta un stil de viata si o nutritie sanatoasa inca de pe acum, ca sa cresti sansele de a ramane gravida mai repede.

Obiceiuri alimentare pe care le adopti daca vrei sa ramai cat mai repede insarcinata

Vrei sa ramai insarcinata cat mai curand? Adopta cateva obiceiuri alimentare sanatoase inca de pe acum!

Acorda o atentie mult mai mare alimentatiei

Mananca cat mai multe fructe si legume, cererale integrale si alimente bogate in calciu asa cum sunt iaurtul, branza si laptele. Daca nu beneficiezi de suficienti nutrienti, acest lucru va avea impact asupra menstruatiei tale si iti va fi mai greu sa iti urmaresti perioada de ovulatie, sau chiar s-ar putea sa nu ovulezi deloc daca esti supraponderala sau subponderala.

Partenerul tau are trebui si el sa acorde atentie obiceiurilor alimentare zilnice deoarece anumite vitamine si anumiti nutrienti – asa cum este vitamina C si E, zincul si acidul folic sunt importante in producerea unei sperme sanatoase.

Atentie la consumul de carne!

Pestele este unul dintre acele alimente cu puteri supranaturale atunci cand vine vorba de cresterea unui copil, pentru ca ofera proteine cu continut scazut de grasime si omega-3, dar trebuie sa eviti speciile care au un continut crescut de mercur, ce poate pune in pericol fatul. Pentru ca mercurul se poate acumula in corp, evita carnea de rechin, de macrou si pestele spada si mananca in schimb somon si ton, de doua ori pe saptamana.

Carnea procesata poate fi si ea periculoasa pentru femeile insarcinate, de aceea este recomandat sa o consumi in cantitati mici; cat priveste carnea afumata sau cea cruda, acestea trebuie evitate pe perioada intregii sarcini.

Schimba-ti obiceiurile alimentare din timp

Pentru multe viitoare mamici, sarcina marcheaza o schimbare brusca a obiceiurilor alimentare si a consumului de bauturi, insa unele obiceiuri sunt greu de interupt, asa ca este mai bine sa incerci sa faci schimbari inca de dinainte de a ramane insarcinata.

Un pahar de bere sau vin nu iti va afecta prea mult sansele de a ramane insarcinata, insa pot afecta dezvoltarea fatului atunci cand esti deja insarcinata si pentru ca nu s-ar putea sa nu stii exact cand ovulezi sau cand ramai insarcinata, ar fi mai indicat sa eviti alcoolul de tot. Daca fumezi, lasa-te acum si daca tot faci asta, renunta sau redu considerabil doza de cafeina zilnica.

Vitaminele prenatale

Poti faci fata cerintelor nutritionale cu o dieta sanatoasa si echilibrata, dar nu strica sa iti ajuti organismul prin suplimente, cum sunt vitaminele prenatale, care vor asigura asimilarea de suficient acid folic si alti nutrienti esentiali pentru a creste sansele de a ramane gravida.

Alege vitamine cu formula special conceputa pentru femeile deja insarcinate si daca esti vegetariana, in afara de suplimentele de proteine vei avea nevoie si de cele de vitamina D si B-12.

Consulta-te cu medicul curant in alegerea suplimentelor prenatale si a dozajului optim de acid folic, atat de necesar in reducerea riscului aparitiei defectelor la nastere pentru bebelus.

Pastreaza-ti greutatea in limite normale

Ar putea fi o idee buna sa dai jos cateva kilograme, sau daca esti subponderala sa pui cateva kilograme atunci cand incerci sa ramai insarcinata, pentru a te apropia de greutatea optima recomandata atunci cand ramai insarcinata.

Femeile supraponderale au mai multe sanse de a dezvolta probleme in timpul sarcinii si la nastere, in timp ce femeile subponderale risca sa dea nastere unui bebelus cu o greutate scazuta.

In afara de o dieta echilibrata, adauga exercitiile fizice in stilul tau de viata, pentru a te asigura ca vei pierde din greutate intr-un mod sanatos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate Reguli alimentatie fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre