Nu pot sa raman insarcinata

/ / Modificat: 2013-07-06
Nu pot sa raman insarcinata
Intrebare:

- Problema mea este urmatoarea: vreau sa raman insarcinata si nu reusesc! Pana la aceasta varsta n-am mai fost insarcinata si nici n-am avut vreun avort, n-au folosit anticonceptionale, doar prezervative si metoda calendarului, ca si metode de contraceptie. Sunt casatorita de 1 an si vrem foarte mult sa avem 1 copil! Am incercat si cu perioada fertila, dar ...nimic. Va rog mult sa-mi spuneti ce sa fac!

Raspuns:

In primul rand, diagnosticul de infertilitate este pus in cazul in care un cuplu nu reuseste sa obtina o sarcina in urma unei perioade de minim doi ani de incercari concretizate prin contacte heterosexuale normale, regulate, corect coordonate referitor la perioada de ovulatie (este perioada cea mai fertila, situata de obicei in mijlocul perioadei dintre doua menstre).

In cazul dumneavoastra infertilitatea este considerata primara (pentru ca nu ati mai fost insarcinata pana in prezent). Trebuie investigata in primul rand natura chistului ovarian unilateral, care poate reprezenta o cauza a infertilitatii dumneavoastra (fie ca este vorba de un chist aparut ca urmare a unui dezechilibru hormonal, dezechilibru ce poate afecta si functia ovulatorie, implicit reproductiva a dumneavoastra, fie ca este vorba de un chist de orice alta natura, dar care sa determine un raspuns inflamator local si general cu aceleasi consecinte).

In urma descoperirii naturii acestei modificari se poate institui o conduita terapeutica in acest sens, urmand ca dupa corectarea deficientelor sa se treaca la o serie de alte examene clinice si investigatii paraclinice, cu scopul de a stabilii alte cauze posibile ale infertilitatii. 


Daca medicul curant considera ca natura chistului si dimensiunile acestuia nu indica o terapie medicamentoasa solitara, el poate decide o conduita terapeutica care sa includa si o interventie chirurgicala in vederea rezolvarii atat a chistului ovarian cat si a corectarii eventualelor modificari de structura presupus a fi existente la nivelul organelor genitale interne (modificarea structurii pavilioanelor trompelor, a invelisului ovarian etc.).

Nu precizati nimic despre varsta dumneavoastra, despre ale afectiuni actuale sau ca parte a istoricului afectiunilor dumneavoastra, de altfel, datele prezentate de dumneavoastra in general sunt destul de sumare; insa, in orice caz, nu cunosc in ce masura tratamentele naturiste pot avea eficienta scontata in acest sens; ceea ce stiu insa este ca e necesara o buna colaborare intre dumneavoastra si medicul curant in management-ul acestei delicate probleme, infertilitatea.

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate primara

Articole recomandate

Citeste si despre