De ce aleg femeile sa devina mame surogat?

/ / Modificat: 2012-10-16
De ce aleg femeile sa devina mame surogat?

Alegerea de a deveni mama-surogat este o problema delicata indelung dezbatatuta astazi. Desi este considerata o metoda extrem de eficienta in combaterea infertilitatii in cuplu, fenomenul, care capata din ce in ce mai multa amploare in modernitate, ridica o multime de intrebari ale caror raspunsuri sunt destul de interpretabile. Una dintre ele ramane: de ce ar alege o femeie sa poarte in pantec copilul altora?! Din generozitate, pentru ca are un suflet mare sau pentru bani?! Iata cateva posibile raspunsuri!

Banii, stimulentul femeilor pentru a deveni mame-surogat?

Cele mai multe persoane cred ca femeile aleg sa devina mame-surogat pentru bani. Este adevarat ca surogatul, care in Romania nu este inca legalizat, este o metoda foarte bine platita la care apeleaza cuplurile care nu pot sa aiba copii.

Specialistii sustin ca pretul piperat al "inchirierii" corpului unei femei pentru a deveni gazda copilului unui cuplu este justificat, avand in vedere disconfortul si timpul pe care-l investeste mama-surogat in acest proces.

Aranjamentul pentru un surogat gestational (in care cuplul produce propriile ovule si spermatozoizi, care sunt implantate in uterul altei femei) poate dura intre 12 si 18 luni, uneori mai mult. Asadar, "contractul" cu respectiva persoana nu implica doar cele 9 luni de sarcina si atat.

Femeia trece prin mai multe procedee si tratamente pentru a-si pregati corpul sa devina o gazda sanatoasa pentru viitorul bebelus.

Alte motive pentru care femeile aleg sa devina mame-surogat

Nu doar banii stau la baza deciziei femeilor de a alege surogatul.

In unele cazuri, motivele sunt personale. De exemplu, o femeie poate opta sa devina mama-surogat pentru a ajuta persoane apropiate din familie, care sufera de infertilitate, sa devina parinti.

Altele, in schimb, care au trecut prin probleme de fertilitate si s-au straduit sa ramana gravide stiu cat de complicat si epuizant este procesul de tratare a acestei afectiuni. Ele nu vor ca alte cupluri sa treaca prin aceleasi greutati si, din spirit de generozitate, se ofera sa ii ajute.

Alte femei pur si simplu adora sa fie insarcinate, dar nu vor sa isi mareasca familia cu inca un membru si aleg sa il nasca pentru altii, care au nevoie de ajutor in acest sens.

In orice caz, specialistii sunt de parere ca nu oricine poate deveni mama-surogat. Multe dintre femei nu reusesc sa se detaseze de sentimentele personale care le incearca fata de copil, chiar daca stiu ca nu este al lor, ceea ce le face sa nu fie candidate ideale pentru aceasta "meserie".

Potrivit psihologilor, femeile care aleg surogatul sunt niste persoane inteligente, minunate, care au un suflet mare si sunt pline de compasiune, iar principalul motiv pentru care fac acest lucru nu sunt banii, ci dorinta de a ajuta un cuplu sa devina parinti.

Ce parere ai despre mamele-surogat? Ti se pare un fenomen care ar trebui legalizat in Romania? Ti se pare ca este o metoda eficienta de a combate infertilitatea? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre