Modalitati haioase si inedite de a arata copilului ca il iubesti

/ / Modificat: 2017-02-11
Modalitati haioase si inedite de a arata copilului ca il iubesti

Modalitatile inedite si haioase prin care ii arati copilului ca il iubesti depasesc simplele imbratisari, magaieri si saruturi dulci pe care ai tendinta sa i le daruiesti zilnic. In luna iubirii, care este marcata de Ziua Indragostitilor, transmite copilului tau ca il iubesti in moduri cat mai traznite si interesante!

Saruturile pe frunte, imbratisarile indelungi cu cel mic, mangaierile blande pe obraz si joaca in parul lui sunt variantele clasice prin care parintii isi transmit dragostea pentru copil. Desi raman extrem de sugestive si importante in interactiunile cu cel mic, este important sa diversifici gama de gesturi prin care ii transmiti prichindelului tau afectiunea ta pentru el.  

Daruieste-i o zi din viata ta

De cele mai multe ori, nu este nevoie sa ii spui "te iubesc" pentru ca cel mic sa simta afectiunea pe care i-o porti sau sa stie ca esti cu tot sufletul alaturi de el. Uneori, simpla ta prezenta in preajma lui, dar mai ales atentia si daruirea pe care i le acorzi sunt suficiente pentru a-i transmite mesajul dragostei.

Din cand in cand, propune-i copilului sa petreceti impreuna o zi intreaga, doar voi doi. In ziua respectiva, faceti tot soiul de activitati distractive impreuna - mergeti la cinema, la Zoo, la muzeu, luati masa in oras, mergeti la expozitii, jucati-va in parc - si initiati tot felul de jocuri amuzante - in casa sau afara.

O zi intreaga dedicata prichindelului tau este o dovada simpla si sugestiva de dragoste. Copilul isi va aminti toata viata momentele pretioase petrecute in compania ta.  

Transmite-i mesajul iubirii pe un tricou personalizat

Ia-l pe copilul tau de o "aripioara" si puneti-va pe treaba, personalizand doua tricouri, pe care sa vi le daruiti reciproc cu ocazia zilei de Valentine's Day. Stabileste ca tema "iubirea" si indruma copilul sa iti personalizeze cum stie el mai bine un tricou cu desene si picturi care sa sugereze dragostea pe care ti-o poarta.

Fa si tu acelasi lucru pentru el! Puneti-va la dispozitie toate instrumentele de lucru - pensule, carioci, acuarele, sclipici, accesorii decorative etc. Purtati tricourile pe care vi le-ati creat cu atata dragoste de Ziua Indragostitilor.

Puteti proceda la fel si cu alte hainute din garderoba. Pe langa faptul ca aceasta activitate simpla si creativa transmite dragostea pe care v-o purtati reciproc, pune si imaginatia copilului la lucru.  

Fa-i un masaj delicat pe spate si la talpici

In afara de a-l smotoci si gadila, care reprezinta moduri clasice de a-i demonstra dragostea, poti incerca din cand in cand si un masaj delicat si jucaus. Faceti din masajul pe spate si la talpici un ritual doar al vostru, cu care sa va rasfatati din cand in cand.

Daca cel mic vede ca nu mai intreprinzi acest tip de alint cu altcineva si ca este exclusiv pentru el, va sti ca este un gest special, facut din dragoste.  

Daruieste-i un animal de companie

animal-de-companie

Daruirea unui animalut de companie este o responsabilitate imensa si o decizie care trebuie foarte bine gandita. Insa daca ideea iti surade si aveai deja in plan sa ii iei la un moment dat un catel sau o pisicuta, poate ca acum este momentul.

Copilul va fi extaziat de acest cadou. Dincolo de bucuria imensa pe care o resimte la vederea animalutului, copilul isi da seama ca il iubesti, deoarece ai avut suficienta incredere in el incat sa ii incredintezi o astfel de responsabilitate. Va fi multa munca pentru a invata copilul cum sa aiba grija de el si vei fi si tu nevoita sa strangi dupa el, dar in final, merita tot efortul!  

Fii cel mai bun partener de joaca al copilului

Multi parinti se plang de lipsa timpului liber si considera ca abia daca mai gasesc timp pentru a-si educa copiii, daramite sa se mai si joace cu ei. Insa nu isi dau seama ca atunci cand se joaca cu ei, le transmit un mesaj important: acela ca ii iubesc si ca sunt atat de importanti in viata lor, incat merita sa inchida laptopul, televizorul, sa lase treburile casei pentru a le fi parteneri de joaca!

Nu ezita sa participi sau sa te implici activ in joaca copilului tau! Este cel mai simplu mod de a consolida relatia cu el si de a-i impartasi afectiunea pe care i-o porti.

Trimite-i o scrisorica de dragoste

Scrisorelele de dragoste de moda veche, scrise de mana, raman cele mai frumoase si emotionante declaratii de dragoste. In prag de Ziua Indragostitilor, ii poti scrie, cat mai citet, un text scurt si simpatic, pe o hartie colorata pe care o bagi intr-un plic. Pune-o in cutia voastra de scrisori. O poti lasa si sub perna lui sau pe patut, daca ti se pare o idee mai buna.

Cand iesi cu copilul la plimbare si verifici cutia postala, spune-i ca are si el o scrisorica. Probabil ca va fi mirat sa afle ca cineva s-a gandit sa ii trimita si lui ceva. Nu va astepta foarte mult pana sa smulga marginile plicului pentru a descoperi rapid ce se ascunde in interior.

Cand va citi mesajul de la "MAMA", cu siguranta se va emotiona profund. Este mai simplu sa ii spui in cuvinte cat de mult il iubesti, dar de ce sa nu o faci, ocazional, in moduri mai interesante si emotionante decat vorbele. Sunt mult mai de impact si transmit un mesaj mai puternic.  

Prepara-i desertul preferat si decoreaza-i farfuriile cu mancare

Nu este recomandat sa conditionezi dragostea de mancare, dar din cand in cand, poti transmite copilului ca il iubesti preparandu-i desertul lui preferat. Ii arata ca te-ai gandit la el si ca, din dragoste pentru el, ti-ai rupt din timpul tau pentru a prepara o astfel de reteta. Nu face un obicei din asta, dar la ocazii speciale, cum este si Valentine's Day, ziua lui, Ziua Copilului etc., ii poti transmite un "te iubesc" dulce printr-o prajiturica delicioasa.

Cand vine ora mesei, surprinde-ti prichindelul cu cate un mesaj de dragoste ascuns chiar in farfuriuta cu mancare pe care i-o servesti! Scrie "te iubesc" din morcovi sau fasole verde, aranjeaza piureul in farfurie in forma de inimioara si contureaza inimioara cu ketchup sau sos de rosii. Poti fi creativa in a-i decora farfuriile intr-un mod cat mai inedit si interesant, care sa-i arate cat de mult il iubesti si il apreciezi.

Noi am identificat si alte metode prin care-i poti impartasi copilului dragostea pe care i-o porti decat saruturile, imbratisarile sau simplele declaratii de iubire. Tu mai stii si altele? Cum ii demonstrezi copilului tau iubirea, dincolo de gesturile clasice? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste copil parinte Dovezi dragoste parinti copii Valentines Day copii Sfantul Valentin copii Valentines Day Ziua indragostitilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre